Teufel tijdens IFA 2019: speakers, soundbars en Alexa-luidsprekers

[ad_1]

Ook Teufel is aanwezig tijdens IFA in Berlijn. Daar kondigt het Duitse bedrijf meerdere producten aan, zoals (Alexa-)speakers en soundbars. We hebben een rondleiding gekregen langs de nieuwe producten. In dit bericht krijg je daar het overzicht van te zien.

Teufel tijdens IFA 2019

Speakerfabrikant Teufel presenteert ook nieuwe producten tijdens de IFA-beurs in Berlijn en doet dat in de flagshipstore in de hoofdstad van Duitsland. Onder de winkel zit nog een kelder waar allerlei toffe producten staan, waaronder de nieuwe speakers, soundbars en Alexa-luidsprekers. Ook hebben we nog een aantal consumentenitems gezien die binnenkort worden aangekondigd; daarover is momenteel nog weinig bekend. Hieronder behandelen we wat we hebben gezien tijdens onze kennismaking met de producten.

- Advertentie -

Teufel Cinebar Lux

Zo is er de Teufel Cinebar Lux. Dit is een relatief lage soundbar met een krachtige geluidsweergave (we hebben de soundbar al even op de redactie kunnen gebruiken, dus dat kunnen we met zekerheid stellen). Er zit namelijk een subwoofer in het gevaarte, waardoor een externe haast niet nodig is. Natuurlijk kan dit de geluidsweergave versterken, maar het is geen noodzaak. Er zitten vier passieve basmembranen met een krachtig basgeluid en twaalf high performance-woofers en negen versterkers voor hoge volumes in.

De Teufel Cinebar Lux beschikt over Dynamore Ultra- en Dynamore 3D-technologie met zijwaarts en naar boven gerichte subwoofers voor omringende 3d-audio (mits je geschikte content afspeelt). Verder zijn er ingebouwde centerspeakers voor verstaanbare dialogen en is het systeem uitbreidbaar tot een surround-systeem met de draadloze rearspeakers van het merk. Daarnaast is er de mogelijkheid van een draadloze verbinding met compatibele subwoofers van Teufel voor grotere ruimtes en een nog krachtiger basgeluid.

Op het gebied van streaming is ook het één en ander mogelijk: zo kun je gebruikmaken van Raumfeld-technologie, bluetooth en Spotify Connect. Er is één hdmi-uitgang met cec voor regeling met de tv-afstandsbediening, arc voor aansluiting op de televisie met één kabel en een extra HDMI-ingang. Tevens treffen we er een geïntegreerde muurbevestiging, line in en een optische digitale ingang op aan. De Lux verschijnt in september voor een prijs van 799 euro. Binnenkort lees je ook bij ons de recensie van het apparaat.

Teufel Cinebar Ultima

Ook is de Teufel Cinebar Ultra gepresenteerd. Dit is een soundbar met een krachtige sounddeck. In het apparaat zitten vijf high performance-subwoofers met een echt centerkanaal voor verstaanbare dialogen en een hoog volume in ruimtes met een oppervlakte tot 25 vierkante meter. Daarnaast treffen we twee grote passieve basmembranen aan voor een goede weergave van het laag zonder de aanwezigheid van een externe subwoofer. Ook hier is Dynamore Ultra met een zijwaarts gerichte speaker voor virtual surround sound aanwezig.

Verder beschikt het apparaat over bluetooth met aptX voor de draadloze muziek van onder meer Spotify, Youtube en Apple Music. Er is één hdmi-cec-uitgang voor bediening met een tv-afstandsbediening, arc voor aansluiting op de televisie met één kabel, hdmi-ingang, 4k passthrough en een aansluiting voor losse subwoofer aanwezig, evenals line-in en optische digitale ingang, plus ondersteuning voor usb-geluidskaarten en externe speakers. De prijs is ongeveer 700 euro, beschikbaarheid is eind 2019 of begin 2020.

Teufel Cinedeck

De Teufel Cinedeck is een sounddeck die beschikt over negen high performance-subwoofers met een centerkanaal voor verstaanbare dialogen en acht versterkers voor hoge volumes in ruimten met een oppervlakte tot 25 vierkante meter. Het gevaarte heeft een ingebouwd subwoofer-systeem binnen een behuizing van massief hout voor een mooie weergave van het laag, zonder de noodzaak van een externe subwoofer. Daarnaast heeft dit apparaat precies dezelfde eigenschappen als de Ultra hierboven.

Teufel Holist M en Holist S met Alexa

Teufel brengt begin volgend jaar twee speakers op de markt met Amazon Alexa aan boord. Beide modellen, de Teufel Holist S en Holist M, zijn bijna identiek aan elkaar en verschillen op twee punten: de M heeft een 3-kanaalsysteem, terwijl de S beschikt over een 2-kanaalsysteem. Bovendien heeft de M 120 watt aan vermogen en bij de S is dat iets minder. Beide slimme speakers hebben een ingebouwde subwoofer en aanvullende passieve membranen voor geluidsweergave met een volle bass, evenals 360 graden geluid dankzij Dynamore.

Naast wifi is er ook bluetooth voor draadloze geluidsoverdracht in cd-kwaliteit van onder meer Google Play Music, YouTube en Apple Music aanwezig. Het systeem ondersteuning internetradio en Spotify Connect en is uitbreidbaar tot een multiroom-systeem met voor Alexa geschikte speakers. Er zijn vier hd-microfoons voor de verwerking van gesproken instructies vanuit alle richtingen, er is een fysieke uitschakelaar voor elke microfoon en er zijn bedieningsknoppen voor rechtstreekse bediening, evenals line-in voor een cd-speler.

Teufel Kombo 11

De Teufel Kombo 11 is een compacte hifi stereo-installatie met een 2-kanaals speaker met bassreflex-technologie voor een vol basgeluid en hoge klanken. Het systeem beschikt over bluetooth voor het streamen van muziek van onder meer Spotify, Youtube, Apple Music, Deezer en TuneIn en biedt toegang tot DAB+-internetradio. Het is een id-speler voor audio-cd’s, mp3-bestanden en WMA-bestanden. Ook is er fm-radio, usb-playback en een aux-ingang. De Kombo 11 wordt geleverd met een afstandsbediening en luidsprekerkabel.

Teufel Ultima 20 Kombo

Ook de Teufel Ultima 20 Kombo is een compacte stereo-installatie. Het systeem heeft een krachtige versterker met een vermogen van tachtig watt voor hoge, vervormingsvrije volumes. Er is bluetooth met aptX aanwezig voor het streamen van muziek in met cd vergelijkbare kwaliteit, evenals een 2-kanaal- met basseflex-systeem, phase plug- en wave guidetechnologie. Je kunt hem plaatsen op een boekenplank of bevestigen aan de muur. Er is tevens een aansluiting voor een optionele subwoofer, overige geluidsbronnen inzetbaar via line-in. Ook dit model is inclusief afstandsbediening, luidsprekerkabel, beschermkappen, batterijen en antenne. Verder is de Teufel Ultima 20 Kombo geschikt voor ruimtes met een oppervlakte tot 25 vierkante meter.

Teufel Power Hifi

Als laatste product hebben we de Teufel Power Hifi gezien. Dit is een actief, modulair luidsprekersysteem met een tweeter, midwoofer en subwoofer, dat beschikt over uitgebreide aansluitings- en configuratiemogelijkheden (stereo- en multimono-sets via line in en de optische ingang). Daarnaast is er bluetooth met apt-X voor draadloze muziek. Er zijn twee krachtige 305 mm subwoofers, een 200 mm midwoofer en een tweeter voor volumes boven de 120 dB, evenals een efficiënte klasse D-versterker met een totaal vermogen van 380 watt.

Verder is er ondersteuning voor de auto on-/off-functie via de cinch-aansluiting, XLR en bluetooth en treffen we er een metalen bedieningspaneel met display op aan Ook is er een afstandsbediening, evenals ondersteuning voor usb-geluidskaarten. Los kost het systeem 1.300 euro, maar voor een stereopaar betaal je ongeveer 2.500 euro (inclusief XLR-kabel).

Prijs en beschikbaarheid

  • De Teufel Cinebar Lux is verkrijgbaar vanaf september voor ongeveer 800 euro.
  • De Teufel Cinebar Ultima is verkrijgbaar van Q4/2019 – Q1/2020 voor ongeveer 700 euro.
  • De Teufel Cinedeck is verkrijgbaar van Q4/2019 – Q1/2020 voor ongeveer 700 euro.
  • De Teufel Holist M en Holist S zijn verkrijgbaar vanaf Q1 of Q2/2019 voor ongeveer 500 en 250 euro.
  • De Teufel Kombo 11 is beschikbaar vanaf Q4/2019 voor ongeveer 300 euro.
  • De Teufel Ultima 20 Kombo is vanaf Q4/2019 beschikbaar voor ongeveer 500 euro.
  • De Teufel Power Hifi is beschikbaar vanaf Q4/2019 voor ongeveer 1.300 euro per stuk, of 2.500 euro per stereopaar.

[ad_2]

- Advertentie -