Sonos komt met speaker abonnement in Nederland

[ad_1]

Sonos verlaagt de drempel voor het aanschaffen van hun dure apparatuur.

Sonos staat bekend als een van de meest kwalitatief hoogstaande speakermerken in de business en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Waarschijnlijk lanceerde het Amerikaanse bedrijf daarom zonder te veel poespas een abonnementenservice voor hun speakers. En ze kozen de gierige Nederlanders uit als proefkonijn.

- Advertentie -

Nadat Sonos samenwerkte met IKEA komt het bedrijf met nog een bijzonder product in de vorm van een abonnementenservice voor hun speakers, Sonos Flex genaamd. Abonnementen worden steeds meer een onderdeel van ons dagelijks leven (internet, eten, kleding, scheermessen) maar je komt niet vaak mensen tegen die een boxje lenen van een bedrijf.

Op het moment zijn er drie verschillende abonnementen beschikbaar via Sonos Flex, allemaal met een andere prijs en verschillende hardware.

  • Voor €15 per maand krijg je twee Sonos One slimme speakers (totaal €458 bij Sonos) die je samen kunt koppelen voor stereo-geluid in de woonkamer, of je zet ze in verschillende ruimtes zodat je op meerdere plekken kunt genieten.
  • Voor €25 per maand krijg je dezelfde twee Sonos One speakers plus een Sonos Beam (totaal €907 bij Sonos), een soundbar die je aan je TV kunt koppelen voor verbeterd geluid.
  • Voor €50 per maand krijg je twee Sonos One speakers, de Playbar (en nog betere Beam) en een Subwoofer (totaal €2,026 bij Sonos). Deze set-up is bedoeld als een gigantische thuisbioscoop geluidsinstallatie.

Omgerekend ben je bij het goedkoopste abonnement goedkoper uit dan de apparatuur aan te schaffen als je minder dan 31 maanden de service gebruikt, terwijl je bij het midden-abonnement 37 maanden vooruit kan. Het duurst abonnement blijft 41 maanden voordeliger dan de losse aanschaf van de apparaten. Overigens is de restwaarde van de producten dan niet inbegrepen en ben je nooit eigenaar van de spullen, dus onder de streep zou het aanschaffen van de speakers alsnog een stuk goedkoper kunnen uitpakken.

Alle apparatuur wordt gratis bij je thuis bezorgd en mocht je in Amsterdam wonen, dan wordt het abonnement van €50 gratis bij je geïnstalleerd. Ook krijg je automatisch een update als er een nieuwe versie van een van de producten uitgebracht wordt, dus je bent altijd up-to-date. Bij alle abonnementen heeft de klant de keuze uit een witte- of een zwarte set speakers.

Of Sonos ook in de rest van de wereld het abonnement gaat aanbieden is nog niet bekend, al maakt dat ons voor deze keer vrij weinig uit. Sorry, België!

Lees ook: Deze slimme Huawei-speaker kost maar 60 euro

Foto @Sonos

[ad_2]

- Advertentie -