‘Slimme speaker populair: bijna 147 miljoen stuks verzonden in 2019’

[ad_1]

De verkoop van slimme speakers is in 2019 met zeventig procent gestegen, blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. Vorig jaar werden er wereldwijd 146,9 miljoen exemplaren verscheept. 

Voor het onderzoek werd specifiek gekeken naar het aantal speakers dat naar verkopers is verzonden. Hoeveel apparaten vanuit de winkels bij de consument belandden, is niet duidelijk. Vooral in het laatste kwartaal van 2019 waren slimme speakers bij verkopers in trek: 55,7 miljoen apparaten werden in die periode verscheept. Dat is een stijging van 45 procent ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. 

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Amazon is de grootste op het gebied van slimme speakers, met een marktaandeel van 26,2 procent. Google is goed voor een tweede plaats, maar zag zijn marktaandeel krimpen van 25,9 procent naar 20,3 procent. Chinese bedrijven zoals Xiaomi veroveren op hun beurt een steeds groter deel van de markt. 

In Nederland worden de slimme speakers van Apple en Amazon officieel niet verkocht, maar worden ze wel door meerdere webshops aangeboden. 
 [ad_2]

- Advertentie -