Paradigm Persona de vlaggenschip productlijn van de Canadezen

[ad_1]

De Canadese luidsprekersbouwer Paradigm heeft de Persona-productlijn onthuld, naar eigen zeggen het meest geavanceerde en best presterende luidsprekersysteem ooit dat Paradigm in haar 37 jarig bestaan heeft ontwikkeld en gebouwd. Meest in het oog óf oor springende kenmerk is de toepassing van drivers voor hoog én midden, waarin puur Beryllium folies worden gebruikt. De luidsprekers zijn per direct te verkrijgen.

Paradigm Persona: tweeters en middentoners van Beryllium

- Advertentie -

“Ervaar een ongekend realistisch niveau. Onze vlaggenschip Persona-lijn is een showcase van voorhoedematerialen en onze meest geavanceerde technologieën, allemaal volledig ontworpen, ontwikkeld en volledig vervaardigd in Canada,” aldus luidt de wervende tekst van het Canadese Paradigm.

Kan luxe een waarde zijn? Paradigm gelooft van wel. Een van de sleutels tot de prestaties van de Persona-productlijn is het gebruik van Beryllium. Beryllium is volgens Paradigm het beste membraanmateriaal en Persona heeft Truextent Pure Beryllium-folie, speciaal samengesteld om exponentieel stijver en aanzienlijk lichter te zijn dan andere premium membraanmaterialen. Het levert een superieure respons, vrijwel transparante prestaties en een duidelijk lage hoorbare kleuring. Het is ook een materiaal dat meestal alleen in veel duurdere luidsprekers wordt gevonden. Luxueus? Ja. Maar ook een verrassende uitvoeringswaarde in Persona.

Wat is Beryllium eigenlijk? Beryllium is een zeldzaam chemisch element (Be) met lage massa, hoge treksterkte en hoge thermische stabiliteit. Het is ongelooflijk stijf en lichtgewicht en heeft dus alles wat een ingenieur eist van een luidsprekerconus. Beryllium wordt al sinds de jaren zeventig in de audioindustrie gebruikt. Maar vanwege het gebruik in alleen de beste (en duurste) audio-apparatuur, heeft het een bepaalde ‘cult’-status behouden.

Nauwkeurige controle van het Truextent-productieproces produceert een zuivere Beryllium-folie met een zeer uniforme korrelstructuur. Dit is vele malen stijver, maar veel minder dicht dan meer gebruikelijke conusmaterialen. Bij industriële testen vertoont Paradigm’s Beryllium-conusmateriaal aanzienlijke verbeteringen in duurzaamheid, snelheid en een verminderde interferentie. Het kan meer dan een octaaf vervormingsvrije uitvoer toevoegen.

In de Persona-luidsprekers van Paradigm, onthullen tandem-gematchte Beryllium-drivers het volledige scala aan hoge prestaties. Persona is volgens de fabrikant de enige luidspreker in zijn klasse die Beryllium-materiaal gebruikt voor zowel de middentonen als de tweeters. Elk model in de Persona-serie beschikt over dubbele Truextent Beryllium-drivers en elk model bereikt een werkelijk onverwacht niveau van hoge-resolutiedetail, diepte en dynamiek, aldus de makers.

Naast een vijftal standaard uitvoeringen, biedt het Persona Custom programma de mogelijkheid om, tegen een meerprijs, de luidspreker in hoge mate te personaliseren.

Paradigm Persona: prijs en leveringsinformatie

Prijs 9H:     36.998 euro per paar
Prijs 7F:      25.996 euro per paar
Prijs 5F:      16.998 euro per paar
Prijs 3F:      10.998 euro per paar
Prijs B:          8.398 euro per paar
Prijs C:          7.699 euro per stuk
Prijs SUB:     7.699 euro per stuk

[ad_2]

- Advertentie -