Meridian presenteert DSP750 speaker voor in de muur

[ad_1]

Meridian heeft de DSP750 actieve luidspreker uitgebracht, bedoeld voor muur-inbouw. Kortom: wél het geluid, maar niet een sta-in-de-weg.

De nieuwe Meridian DSP750 actieve luidspreker is bedoeld voor een ieder die de architectuur van een luisterruimte zo min mogelijk wil aantasten. Maar toch naar een zo high-end mogelijk geluid wil luisteren. Ook doet de DSP750 het volgens de fabrikant prima in bijvoorbeeld een thuisbioscoop. De in de speaker aanwezige versterker levert een vermogen van 100 Watt per driver (= 5 x100 W per speaker). Een Meridian-eigen ‘klasse M’ DSP draagt zorg voor thermische beveiliging en bescherming van de lagetonen-drivers. En natuurlijk zorgt diezelfde DSP – zo meldt Meridian – voor een accurate geluidsweergave. Verder staan zaken als EBA (ofwel Enhanced Bass Management), FIFO buffering, DSP upsampling en MHR (Meridian High Resolution paraat.

- Advertentie -

Weinig diepte nodig

De speaker is opgebouwd rondom een dubbel frontpaneel van aluminium, ter voorkoming van resonanties en kleuring. In totaal worden vijf drivers ingezet, aangestuurd door een bridged paartje ‘Dynamic Hi-Res’-versterkers. De custom tweeter beschikt over een kap van beryllium en brengt frequenties tot boven de 40 kHz ten gehore. Het laag van de DSP750 loopt door tot 30 Hz. De inbouwdiepte bedraagt slechts 10 centimeter. Meridian noemt geen prijs, maar in deze webshop troffen we de nieuweling aan voor een bedrag van €9304 inclusief BTW (prijs per stuk).

[ad_2]

- Advertentie -