LED Magazine – Google lanceert nieuwe generatie van spraakgestuurde speaker Nest Mini

[ad_1]

© Google

- Advertentie -

Google lanceert de tweede generatie van Nest Mini, de spraakgestuurde speaker. Daarbij is het per direct mogelijk om de Google Nest-speakers te laten functioneren als smarthomehub voor Philips Hue-verlichting.

Deze feature is onderdeel van het programma Made for Google. 1 jaar geleden introduceert Google in Nederland voor het eerst zijn slimme speakers. Google Nest Mini heeft het vertrouwde uiterlijk van zijn voorganger, maar is volgens het bedrijf van binnen compleet vernieuwd. Er is onder meer een nieuwe Machine Learning-chip, waardoor de Google Assistent straks sneller en beter kan helpen.

De stoffen bovenzijde van de Nest Mini is gemaakt van 100 procent gerecyclede plastic flessen. Met 1 plastic flesje van 0,5 liter kan Google 2 bovenzijden maken. De rest van de behuizing van Nest Mini bestaat voor tenminste 35 procent uit gerecycled plastic. Ook nieuw is dat Nest Mini eenvoudig aan de muur te monteren is. Ook het geluid van de Nest Mini verbeterd; hij biedt 2 keer zo veel bas als zijn voorganger. 

Nest Mini werkt wereldwijd met 30.000 slimme apparaten van 3.500 merken, zoals Philips Hue en TP Link. Zo kan men met de eigen stem lampen dimmen, de televisie aanzetten of de gordijnen dichtdoen. Vanaf 22 oktober is Nest Mini verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue, Media Markt en de Google Store. Google Nest Mini is beschikbaar in 2 kleuren: zwart en wit.

[ad_2]

- Advertentie -