JBL Flip 5 review: ideale compacte speaker- WANT

[ad_1]

JBL is al jaren een van de marktleiders op het gebied van bluetoothspeakers. Een van de populairste modellen is de Flip, die net een update heeft gehad. In deze JBL Flip 5 review kijken we of ‘ie de moeite waard is.

In het kort heeft de JBL Flip 5 twee grote voordelen: zijn kleine stevige ontwerp en zijn goede geluidskwaliteit. Je kunt dus wel stellen dat de basis van deze speaker erg goed voor elkaar is. Ook op andere vlakken maakt ‘ie geen echte uitglijders, hoewel er wel degelijk nadeeltjes zijn. Je leest er alles over in deze review.

- Advertentie -

Deze review liever bekijken? De video-review van de Flip 5 staat hieronder!

Klein en kleurrijk

De JBL Flip komt in bijna alle kleuren van de regenboog en dat is leuk. Groen, rood, geel, roze, camo, grijs, wit, zwart, turkoois of goud; er is voor ieder wat wils. Samen met de opvallende logo’s op de passieve radiatoren aan de zijkant geeft het de Flip 5 een speels uiterlijk.

JBL Flip 5 review passieve radiator
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Belangrijker nog is dat het ontwerp van de speaker ook los van het uiterlijk goed in elkaar zit. Hij is klein, handzaam en via een klein koordje makkelijk mee te nemen. En hij kan tegen een stootje. De rubberen randen van het apparaat vangen klappen op en de IPx7-certificering biedt je de garantie dat hij nat mag worden.

Je kunt de Flip 5 in de regen gebruiken, afwassen en zelfs tot een meter diep onder water houden. Lekker luisteren in bad, op het strand of in je jacuzzi dus.

De hele dag lekker geluid

Ondanks dat kleine formaat, klinkt de Flip 5 goed. Het geluid heeft een diepe bas zonder dat de midden- en hoge tonen wegvallen. Qua volume zal hij je niet omver blazen, maar hij kan hard genoeg om een mooi feestje te bouwen. Eigenlijk verschilt het geluid niet eens zoveel van de JBL Charge 4, terwijl dat apparaat duidelijk groter is. JBL heeft kortom een erg goede balans gevonden tussen geluidskwaliteit en formaat.

JBL Flip 5 review handvat
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

JBL adverteert met een batterijduur van 12 uur voor de Flip 5. Om dat te halen moet je wel erg je best doen en op laag volume luisteren, maar een dag komt de Flip 5 zonder problemen door. Ik kreeg in totaal zo’n 8 uur batterijduur uit de speaker zonder het al te gek te maken met het volume. Opladen gaat met usb c; dat is fijn. Net als de lichtstrip naast de usb-poort die het overgebleven batterijvermogen aangeeft.

PartyBoost beperkt inzetbaar

Mocht je vrienden hebben die ook een JBL Flip 5 of JBL Pulse 4 hebben, dan kun je die via PartyBoost eenvoudig verbinden. Zo kun je het geluid van meerdere speakers samenvoegen tot een krachtig geheel. Dat kan met zoveel apparaten tegelijk dat je nooit tegen een grens aan zult lopen.

JBL Flip 5 review ontwerp
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Op zich een topfeature, ware het niet dat hij maar beperkt inzetbaar is. In eerdere modellen had JBL een vergelijkbare functie onder de naam Connect+. PartyBoost is niet backwards compatible met Connect+. Als je vrienden bijvoorbeeld een JBL Flip 4 of JBL Charge 4 met Connect+ hebben, heb je dikke pech. Nadeeltje.

Niet voor wie meer wil dan muziek

Een ander nadeel van de Flip 5 is dat hij niet erg geschikt is als je veel meer wilt doen dan muziek luisteren. Een microfoon zit er niet in, dus bellen kun je sowieso vergeten. Net als bedienen via een spraakassistent.

JBL Flip 5 review knoppen
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Video’s kijken met de Flip 5 is ook niet ideaal. Dat komt omdat de speaker een kleine vertraging heeft in de verbinding. Het is niet super opvallend, maar als je iemand ziet praten in een video komt de mondbeweging niet overeen met de spraak. Dat ziet er vooral een beetje onnatuurlijk uit.

Hoewel de JBL Flip 5 met meerdere apparaten verbonden kan worden, werkt dat niet ideaal. Hij valt vooral te snel stil. Stel je hebt ‘m aan je laptop en je telefoon hebt hangen en luistert een muziekje via je laptop. Als je dan op je telefoon de YouTube-app opent schakelt de speaker al meteen over en valt de muziek stil. Niet wat je wilt als je bijvoorbeeld alleen even ging kijken of er nog nieuwe video’s gepubliceerd zijn op het kanaal van WANT.

JBL Flip 5 review conclusie

De JBL Flip 5 kost zo’n €100 en ik kan alleen maar concluderen dat het voor dat bedrag en uitstekende speaker is. Mits je een bluetooth speaker voornamelijk wilt gebruiken voor het luisteren van muziek.

JBL Flip 5 review design
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Muziek afspelen doet de Flip 5 namelijk erg goed. Hij klinkt lekker, is handzaam, kan tegen een stootje en heeft een prima batterij. PartyBoost en het uitgebreide kleurenpallet waarin hij beschikbaar is zijn leuke extraatjes.

Mocht je een meer allround speaker willen, dan zul je even verder moeten kijken. Het gebrek aan een microfoon maakt de Flip 5 sowieso al niet zo breed inzetbaar en voor video’s is ‘ie ook niet ideaal. Maar goed, voor €100 kun je niet alles hebben en is de JBL Flip 5 overall een prima keuze.

Reageer op artikel:

[REVIEW] JBL Flip 5: ideale compacte speaker

[ad_2]

- Advertentie -