iFi Hip Dac draagbare USB Dac en hoofdtelefoonversterker, heel hip

[ad_1]

Het Britse audiobedrijf iFi heeft de Hip-Dac aangekondigd, een draagbare DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. De capaciteit van 2.200 mAh van de ingebouwde accu zou voor circa twaalf uur muziekplezier moeten zorgen, afhankelijk van het volumeniveau en de impedantie van de aangesloten hoofdtelefoon. De Hip-Dac kan signaal tot een resolutie van 32-bit/384 kHz verwerken en heeft een ongebalanceerde en een gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang. Heel hip.

iFi Hip-Dac: draagbare hoge kwaliteit muziekweergave

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Het in Groot-Brittannië gevestigde iFi bouwt vooral audioproducten voor mobiel gebruik, zoals kleine DA-converters en hoofdtelefoonversterkers, en apparaten voor gebruik bij een computer. Het bedrijf heeft de Hip-Dac aangekondigd, die bedoeld is als vervanging van de DAC- en versterkercircuits in smartphones, tablets en computers.

Het hart van de Hip-Dac is een Burr-Brown DAC-chip. De Hip Dac kan PCM-signaal, native DSD en MQA-bestanden afspelen. Hi-res PCM- en DXD-audiogegevens worden ondersteund tot 384 kHz, naast DSD in de resoluties DSD64, 128 en 256. Aan beide kanten van de draaivolumeregeling bevinden zich een paar LED’s die van kleur veranderen om het formaat en de sample frequentie aan te geven van de digitale audio die wordt afgespeeld. Een techniek genaamd “Clock-locking” pakt jitter (een soort digitale vervorming) aan, met behulp van iFi’s GMT femto precisie kloksysteem.

In plaats van te vertrouwen op van-de-plank geleverde firmware, maakt iFi zijn eigen op maat gemaakte firmware om naar eigen zeggen de audioverwerking te verbeteren. Gebruikers kunnen zelfs verschillende versies van iFi’firmware downloaden en installeren om te experimenteren met verschillende digitale filters als ze dat zouden willen.

Het versterkercircuit van de hip-dac is een gebalanceerd (differentieel) ontwerp. Het circuit bevat een aangepaste iFi OV-op-amp, TDK C0G klasse 1 keramische condensatoren en een voeding IC van Texas Instruments.

iFi Hip-Dac: verstelbare versterkingsfactor en XBass

De versterkertrap beschikt over een schakelbare versterkingsfactor (gain), die iFi PowerMatch noemt. Deze techniek stemt het niveau af op de belasting van de hoofdtelefoon door de ingangsgevoeligheid en daarmee de signaalsterkte aan te passen. Bij hoofdtelefoons met een hoge gevoeligheid, zoals in-ear monitors, zou de PowerMatch op de laagste instelling gezet moeten worden, maar als de hoofdtelefoon meer stroom nodig heeft – dat geldt voor de meeste on-ear en over-ear hoofdtelefoons – kan de versterkingsfactor vergroot worden door op de PowerMatch-knop op de voorkant te drukken.

XBass is een andere door de gebruiker selecteerbare functie, feitelijk een soort “basboost”.

De USB-ingang van de Hip-Dac verwerkt muzieksignaal tot 32-bit/384 kHz. Hij ondersteunt USB 3.0 en USB 2.0 voor achterwaartse compatibiliteit. De Hip-Dac werkt asynchroon, hetgeen betekent dat de gegevenssnelheid uitsluitend wordt geregeld door de gespecialiseerde audioklokschakelingen van de hip-dac.

iFi Hip-Dac: ingangen en uitgangen

Er zijn twee USB-poorten: type A voor muzieksignaal en USB-C voor opladen. De Lightning-naar-USB-camera adapter van Apple wordt rechtstreeks ondersteund zonder dat een extra USB-adapter van vrouwtje naar mannetje nodig is (de camera-adapter is vereist om Apple iOS-apparaten aan te sluiten op externe USB-apparaten).

Er zijn twee uitgangen beschikbaar: een asymmetrische 3,5 mm-aansluiting een Pentaconn-uitgang van 4,4 mm voor symmetrische aansluiting. Bovendien gebruikt de 3,5 mm-uitgang iFi’s eigen S-Balanced-circuit.

iFi Hip-Dac: accu en leveringspakket

De 2.200 mAh batterij van de Hip-Dac gaat ongeveer acht tot twaalf uur mee, afhankelijk van het volumeniveau. De Hip-Dac wordt geleverd met drie USB-kabels: 1. een USB-C OTG-kabel (On-The-Go), ideaal voor het aansluiten van Android-apparaten en pc’s / Macs met USB-C-poorten, 2. een USB Type A-kabel, en 3. een laadkabel van type A naar USB-C. De camera-adapter die vereist is om Apple iOS-apparaten aan te sluiten, wordt apart verkocht.

iFi Hip-Dac: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de eerste levering van de Hip-Dac in de loop van februari 2020 zijn en zal hij in de Benelux 159 euro gaan kosten

[ad_2]

- Advertentie -