IFA 2019 video round-up: de nieuwste producten en laatste trends

[ad_1]

Zes dagen met vijf man sterk in Berlijn heeft niet alleen ruim 50 artikelen en hands-ons opgeleverd. Ook hebben we diverse video’s op de beursvloer gemaakt. In dit artikel vind je een overzicht van al onze video’s vanaf IFA 2019 te Berlijn.

Smarthome trends en producten

Op het gebied van smarthome waren er dit jaar wat minder opvallende aankondigingen dan vorig jaar. En dat is niet per se een slecht teken. Veel bedrijven focussen zich op het uitbreiden van hun diensten, het verbeteren van de software en het uitbreiden van de compatibiliteit met platformen van derden. Je zou dus kunnen zeggen dat de markt wat volwassener aan het worden is, met producten waar de kinderziektes wel uit zijn en waarmee je een betrouwbaar en volledig smarthome kunt inrichten. Op het gebied van smarthome hebben we twee video’s gepubliceerd.

- Advertentie -

In onderstaande video kijken we naar de trends op het gebied van smart appliances, oftewel witgoed. Zo zien we slimme wasmachines die geheel met een app in te stellen zijn voorbij komen, en ook kijken we naar ovens die middels spraak te openen zijn.

Daarnaast hebben we een bezoek gebracht aan de smarthome-hallen op IFA 2019. We gingen langs bij de stand van onder andere Netatmo, Tado, Nuki en Shelly.

Wearables en gezondheid

De reden dat we de categorieën wearables en gezondheid samenpakken is dat de twee productgroepen steeds meer met elkaar overlappen. De smartwatch die je om je pols draagt wordt steeds geavanceerder en kan je middels sensoren meer en meer vertellen over je sportprestaties en gezondheid. Die informatie kan vervolgens weer gebruikt worden in of in combinatie met gezondheidsapparatuur. Beide productgroepen draaien om hetzelfde; het tracken van je gezondheid en/of prestaties en het informeren en adviseren van de gebruiker aan de hand van analyses en metingen. Bij de wearables zien we daarnaast ook nog een stukje design en ‘smart’ comfort dat belangrijk is. Je wilt natuurlijk ook een chique horloge om je pols hebben zitten waarmee je ook nog eens kunt navigeren of berichten kunt beantwoorden.

In onderstaande video kijken we naar de nieuwste lanceringen op het gebied van wearables, waaronder producten van Garmin en Fitbit. Daarnaast brengen we een bezoekje aan de stand van Medisana, waar ze een unieke robot tonen.

Tv trends: 8K en design

De twee belangrijkste trends op het gebied van televisie zijn 8K en design. 8K is een trend die we al een tijdje zien, maar tijdens IFA 2019 werd duidelijk dat het aanbod 8K-televisies snel groeit en dat de hardware-ontwikkeling hard gaat. De focus ligt meer en meer op nog meer pixels. Een wat minder duidelijke trend is de trend van design. Natuurlijk wordt bij het ontwerp van een televisie altijd al naar het design gekeken, maar de laatste tijd gaan fabrikanten een stapje verder. Ze willen dat de tv een onderdeel van het interieur wordt en dus ook voldoet aan de huidige interieurtrends. Denk hierbij aan het gebruik van organische materialen, meer kleuren en afwijkende designs die de standaard zwarte kast aan de muur moeten verbloemen.

In onderstaande video tonen we je de nieuwste 8K-televisies van onder meer Samsung en TCL. Daarnaast gaan we op bezoek bij onder andere Vestel en Panasonic om je de laatste designtrends te laten zien.

Philips oled tv’s

Philips was één van de weinige tv-fabrikanten die tijdens IFA 2019 ook echt een grote lancering gepland had. Het van oorsprong Nederlandse markt brengt twee nieuwe oled tv’s op de markt; de OLED984 en de OLED934. Beide nieuwe televisies beschikken over een Bowers & Wilkins audiosysteem, komen met de derde generatie P5 Picture Processor en zijn voorzien van Ambilight.

In onderstaande video kijken we naar de belangrijkste features en functies van de OLED984, het topmodel voor 2019-2020. Deze televisie beschikt over een chique standaard waarin de soundbar verwerkt zit.

In onderstaande video kijken we naar de belangrijkste features en functies van de OLED934. Deze televisie komt met een kleine standaard en daarin verwerkt een soundbar met up-firing Dolby Atmos-speakers.

FWD aftermovie

Dit jaar hebben we tijdens IFA 2019 in Berlijn niet alleen een aantal leuke product- en trendvideo’s gemaakt. We geven je in onderstaande video ook een kijkje achter de schermen tijdens Europa’s grootste elektronicabeurs.

Alles over IFA 2019

Wil je meer lezen over alle nieuwe producten die tijdens IFA 2019 gepresenteerd zijn? Lees dan onze 2019 IFA round-up op het gebied van homecinema, smarthome en mobile. Daarnaast hebben we als redactie een artikel geschreven waarin we terugblikken op onze ervaringen tijdens de beurs.

FWD op YouTube

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Hier vind je al onze video’s waarin we je de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends laten zien.

[ad_2]

- Advertentie -