‘Google Stadia laat Chromecast Ultra oververhitten’

[ad_1]

Gebruikers van gamestreamingdienst Google Stadia laten weten dat de service voor oververhitting zorgt bij de Chromecast Ultra. Dat heeft als effect dat de dienst automatisch afgesloten wordt en dat gamers pas weer kunnen vederspelen wanneer de Ultra afgekoeld is.

Oververhitting Chromecast Ultra door Google Stadia

Deze week is Google Stadia gelanceerd, de gamestreamingdienst van Google. Als je een paar maanden geleden de Founder’s of misschien iets later de Premiere Edition gekocht hebt, dan kan het zijn dat je het pakket nu ontvangen hebt en aan het spelen bent. In het pakket zit onder meer een controller en een Chromecast Ultra. Die Ultra is nodig als je op de tv wil gamen. Gamers laten nu op fora weten dat de mediaspeler wel erg heet wordt tijdens het spelen. Zo heet zelfs dat de dienst afgesloten wordt en dat er niet verder gespeeld kan worden.

- Advertentie -

Een gebruiker op Reddit meldt bijvoorbeeld dat zijn Chromecast Ultra zo warm werd na drie, vier uur onafgebroken spelen, dat Google Stadia zichzelf afsloot. Andere gebruikers reageren daarop door te zeggen dat ze hetzelfde tegenkomen. De Ultra stond er al om bekend dat die erg warm wordt wanneer 4k-content afgespeeld wordt, en het lijkt erop dat Stadia veel meer vergt van de kleine mediaspeler. Op moment van schrijven is niet duidelijk hoe breed dit probleem is en of Google het kan oplossen middels een software-update.

[ad_2]

- Advertentie -