Elac introduceert de Carina serie luidsprekers

[ad_1]

Het Duitse audiobedrijf Elac heeft de Carina-productlijn van luidsprekers uitgebracht. De Carina-reeks heeft drie leden: een vloerstaander, een monitormodel en een centerluidspreker. De luidsprekers waren al aan het publiek getoond op de CES in januari van dit jaar, maar nu zijn ze productierijp en kunnen ze geleverd worden. De koper kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering.

- Advertentie -

De Carina-serie is een doorontwikkeling van de bekroonde 240-serie van Elac. Carina is na 10 jaar een compleet nieuw ontwerp, maar zet wel de traditie van Elac voort door de JET-tweeter te gebruiken vanwege zijn mooie helderheid, dynamiek en snelheid. De nieuwe Curvature woofer is speciaal ontwikkeld om een mooie overgang naar de JET-tweeter te bewerkstelligen.

Elac Carina: JET gevouwen Ribbon Tweeter

De JET-tweeters van Elac leveren high-definition geluid en fascineren met bliksemsnelle respons en breed dynamisch bereik met minimale vervorming, veel headroom en een breder frequentiebereik.

Elac Carina: Aluminium Curvature woofer

Om een naadloze overgang van de woofer naar de JET-tweeter te garanderen, is de ‘compound curvature conus’ ontwikkeld: een bolle vorm die aan de rand een holle vorm heeft om het breakup effect te controleren, en deze ver buiten het weergavebereik van de woofer te brengen. Daarnaast is deze conus stijf en licht. Een spreekspoel met een grote diameter en een extra grote magneet met een geventileerde poolkern zorgen voor een opmerkelijke basdynamiek en een rijke krachtige weergave.

Elac Carina: downfiring poort

Downfiring is een complexe oplossing door de noodzakelijke integratie van een extra sokkel. Door de downfiring poort kan de luchtstroom zich vrijelijk verplaatsen zonder bijgeluiden en is plaatsing kort op de achterwand mogelijk. De fraai ontworpen metalen sokkel is ingezet in de monitor- en de vloerstaande luidspreker.

Elac Carina: drie modellen, prijzen en leveringsinformatie

Deze drie technieken zijn gebruikt in een monitorluidspreker de Carina BS 243.4, de vloerstaander Carina FS 247.4 en de centerluidspreker Carina CC 241.4. Alle modellen zijn leverbaar in satijnlak zwart of wit. Om het moderne design te accentueren worden de luidsprekers geleverd zonder beschermfrontje.

De adviesprijzen luiden als volgt:

Elac BS-243.4:  499 per stuk
Elac FS 247.4:   999 per stuk
Elac CC 241.4:  849 per stuk

 

 

 

 

[ad_2]

- Advertentie -