DVB keurt de DVB-I-standaard voor tv via internet goed

[ad_1]

De DVB-industriegroep heeft de DVB-I-specificatie goedgekeurd en de normen vastgesteld voor de levering van lineaire tv via internet. De DVB-I-specificatie moet ervoor zorgen dat lineaire televisie die via internet wordt geleverd, net zo gebruiksvriendelijk en robuust is als een traditionele televisie-uitzending, aldus de groep. De standaard biedt de mogelijkheid om lineaire tv-diensten te leveren aan elk apparaat met een geschikte internetverbinding en mediaspeler, inclusief tv-toestellen, smartphones, tablets en media-streaming-apparaten.

De DVB-I-specificatie definieert DVB-I-servicelijsten, een middel waarmee apparaten die op internet zijn aangesloten, samengestelde sets van lineaire televisiediensten kunnen vinden die kunnen worden geleverd via breedband of uitzendmechanismen. Het definieert ook de methoden voor het ophalen van elektronische programmagegevens voor die services, die kunnen worden geïntegreerd in een enkel aanbod dat toegankelijk is via een consistente gebruikersinterface.

- Advertentie -

Om de implementatie van DVB-I op de markt te versnellen, heeft DVB een aanvraag voor voorstellen gelanceerd om een ​​referentietoepassing te bouwen. De groep verwacht voor eind 2019 een leverancier te selecteren en de onderhandelingen af ​​te ronden om de eerste resultaten op DVB World 2020, die op 9-11 maart in Valencia plaatsvinden, te demonstreren. De resulterende DVB-I-client wordt gratis beschikbaar gesteld onder een open source-licentie.

[ad_2]

- Advertentie -