Dit weten we al over de Samsung Q80T QLED tv-serie

[ad_1]

Dat Samsung dit jaar met een gloednieuwe QLED tv line-up komt is bekend, maar veel details ontbreken nog. Langzaam druppelen de details echter binnen. Vorige maand kwamen we al meer te weten over het topmodel, de Q950TS met Infinity Design, en de Q60T-serie. Vandaag is het de beurt aan de Q80T-serie.

Samsung Q80T-serie QLED tv

De modellen in de Q80T-serie zijn de premium 4K QLED-modellen voor dit jaar, voorzien van een lcd-paneel met quantum dot-filter en full array led-achtergrondverlichting. De tv’s komen in formaten van 49-inch tot 75-inch en beschikken over een ‘Boundless Design’. Simpel gezegd betekent dit dat Samsung de schermranden weer iets dunner gemaakt heeft, maar niet zo dun als de Q950TS met Infinity Design.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De Q80T-serie televisies zijn achterop voorzien van aansluitingen, waaronder vier HDMI-ingangen, twee USB-poorten en een optische audio-uitgang. Vooralsnog is niet duidelijk of Samsung vasthoudt aan HDMI 2.0 of gaat voor HDMI 2.1, al zal de Koreaanse fabrikant ook bij het gebruik van HDMI 2.0 diverse features van HDMI 2.1 ondersteunen.

Verder komen de televisies met een 2.2.2-kanaals audiosysteem dat een vermogen van 60 Watt heeft en gebruikmaakt van Object Tracking Sound. Dit houdt in dat de televisie analyseert hoe objecten zich op het scherm bewegen en de audioweergave hierop aanpast. De audio volgt dus letterlijk het beeld. Ook komt de Q80T-serie met Q-Symphony, een functie waarmee de luidsprekers van de televisie gesynchroniseerd kunnen worden met een 2020 soundbar van het bedrijf.

Op het gebied van beeldkwaliteit zien we de 4K-resolutie terug, vergezeld door een quantum dot-filter en full array led-achtergrondverlichting met local dimming (48 zones). De tv’s bieden volgens Samsung een 100% weergave van het DCI-P3 kleurbereik en een 100Hz refresh rate. Ook is de Quantum Processor 4K aanwezig, uitgebreid met AI (artificial intelligence). Simpel gezegd worden beelden hiermee in realtime geanalyseerd en geoptimaliseerd. De Adaptive Picture-modus moet ervoor zorgen dat de tv zelf de beeldweergave aanpast aan de hand van het omgevingslicht. Natuurlijk wordt ook HDR ondersteund, in de vorm van HDR10, HDR10+ en HLG.

Voor gamers zijn ook wat interessante features aanwezig, waaronder Real Game Enhancer+ waarmee de beeld- en audioweergave voor gamers geoptimaliseerd wordt, ALLM (Auto Low Latency Mode), VRR (Variable Refresh Rate) en AMD FreeSync. Het smart tv-platform is ook dit jaar Tizen OS, aangevuld met spraakbediening middels Bixby, Amazon Alexa en Google Assistant. Ook de Ambient Mode is dit jaar eer aanwezig, waarmee de tv onderdeel van het interieur kan worden en de kleur van de muur kan overnemen. Content van een tablet of smartphone kan op tv weergegeven worden middels Multi View en smarthome-apparaten kunnen middels Samsung SmartThings bediend worden. De bediening van de tv vindt plaats met de OneRemote afstandsbediening.

Samsung zal over enkele weken de volledige tv line-up voor 2020 bekendmaken. Zodra we alle modellen, specificaties en prijzen hebben publiceren we een compleet overzicht. Dit overzicht is dan terug te vinden in het 2020 homecinema overzicht. Hier vind je de audio en tv line-ups van alle fabrikanten voor 2020 terug.

[ad_2]

- Advertentie -