Deze tv gaat helemaal op in je interieur

[ad_1]

Wil je wel een grote televisie, maar geen storend zwart vlak in je kamer? De Ambient Mode op de nieuwe Samsung QLED TV’s biedt een stijlvolle oplossing.

Televisies worden steeds groter, maar daarmee ook het zwarte vlak dat je in je kamer ziet als ze niet aan staan. Als je zorgvuldig je interieur hebt gekozen met de juiste kleuren en stijlvolle meubels, dan is dat zwarte vlak eigenlijk een storend element in je huis geworden. Samsung heeft daar nu een oplossing voor. De nieuwe Samsung QLED TV’s hebben Ambient Mode, waarmee de televisie opgaat in zijn omgeving.  

- Advertentie -

De tv lijkt transparant

Het grote scherm kan in de Ambient Mode transparant lijken, doordat hij het patroon van je muur kan overnemen. Daardoor lijkt de televisie te verdwijnen in zijn omgeving. Dat werkt als volgt. Met de SmartThings-app op je telefoon maak je een foto van de muur achter je tv. De televisie vult het patroon verder in, zodat het scherm wordt gevuld. Rond de schermrand toont de tv een schaduw, waardoor het nog echter lijkt. Het effect is een beetje alsof je door de tv heenkijkt.

Je kunt de Ambient Mode ook gebruiken om de tv kunstwerken te laten tonen. De beelden komen van vooraanstaande designers en toveren je tv om tot een kunstobject. Ook kan je in de Ambient Mode nieuws, weersinformatie of je eigen foto’s laten tonen. De Ambient Mode past zich automatisch aan de hoeveelheid licht in de kamer aan, doordat de tv over een ingebouwde lichtsensor beschikt.

De tv gaat automatisch uit als hij detecteert dat je langere tijd niet meer in de ruimte bent. De Ambient Mode werkt energiezuinig: hij verbruikt minder stroom dan bij normaal tv kijken.

Kortom: met de QLED TV met Ambient Mode werk je dat grote zwarte scherm in je kamer heel stijlvol weg. We zagen nog niet eerder een tv die zo naadloos in je interieur kan opgaan. 

Ook geen kabels meer

Samsung laat niet alleen het scherm bijna verdwijnen, ook zie je geen kabels meer. Met een dunne transparante kabel is de tv verbonden aan een kastje, de One Connect-box, waar je alle randapparaten op aansluit. Doordat de kabel 5 meter lang is, hoeven die apparaten ook niet meer vlakbij de tv te staan, maar kan je ze uit het zicht zetten. Het doorzichtige kabeltje verzorgt in de nieuwe QLED TV’s zelfs de stroomvoorziening. De One Connect-box herkent apparaten meteen en geeft ze weer in de Smart Hub, een menu waarmee je nog sneller apps en zenders kan vinden.

Voor het bedienen van je apparaten heeft de QLED TV ook de handige One Remote Control, één remote waarmee je alle randapparatuur, zoals bijvoorbeeld je tv-decoder, soundbar of Blu-ray-speler, kunt bedienen. De tv is nu ook te koppelen aan de Smart Things-app, waarmee andere apparaten in je smart home zijn te besturen.

100 procent kleurvolume

Naast het fraaie design van de tv blinkt het scherm van de QLED TV dankzij Quantum Dots uit in beeldkwaliteit. De Quantum Dots zetten licht om in schitterende kleuren. Het resultaat: een scherm met een hoge helderheid, een enorm contrast en een erg ruime kijkhoek. 

De functie Ultra Slim Array regelt op een slimme manier de achtergrondverlichting, zodat donkere scènes nog donkerder worden en lichtere scènes lichter. Dankzij de Direct Full Array Elite zie je de kleinste details doordat elke afzonderlijke lichteenheid apart wordt aangestuurd.

De QLED TV’s hebben als eerste ter wereld een 100 procent kleurvolume: ze kunnen alle kleuren weergeven bij elk mogelijk niveau van helderheid. Ook in felle beelden zie je zo subtiele kleurschakeringen, zoals een piepklein wolkje op een erg heldere hemel. Ook de anti-reflecterende laag en de HRD-technologie dragen hier aan bij. Eindelijk zie je de beelden precies zoals de filmmaker ze heeft bedoeld. 

De 65 inch versie van de nieuwe QLED TV kreeg een 9,5 als beoordeling van HomecinemaMagazine en is bekroond met de titel ‘Best Reviewed’ door Kieskeurig.nl.

Lees hier meer over de nieuwe QLED TV’s 

In samenwerking met Samsung

[ad_2]

- Advertentie -