Deze slimme speaker speelt muziek van elke bron

[ad_1]

Hang een Denon Home-luidspreker aan je wifi-netwerk en je kunt meteen al muziek streamen met ingebouwde muziekdiensten zoals Spotify, Napster, Tidal en Deezer. Met de TuneIn-app kun je ook radiostations streamen, die je snel kunt opstarten met de snelkeuzetoetsen bovenop.

Heb je een iPhone, dan kun je met AirPlay 2 je muziek vanuit al je apps streamen naar een Denon Home-speaker. 

- Advertentie -

Maar vrees niet: je bent niet tot enkel AirPlay en wi-fi beperkt. De Denon Home heeft ook een oude vertrouwde Bluetooth-verbinding waarmee je zowat iedere smartphone makkelijk kunt verbinden. Er zit achterop zelfs een AUX-ingang van 3,5 mm waar je een geluidskabeltje in kunt pluggen. 

Slimme assistent

De Denon Home-reeks is klaar voor de toekomst van spraakbediening. Met een ingebouwde microfoon in elke speaker wordt via een toekomstige firmware-upgrade native ondersteuning mogelijk gemaakt voor spraakbediening. Welke voice assistenten vervolgens met de Denon-speakers zullen samenwerken is nog onbekend.

Ook offline opgeslagen muziekbibliotheken zijn te beluisteren. Je kunt een externe harde schijf of usb-stick achterin de usb-poort steken, met daarop al je opgeslagen muziek. Die is dan met een simpel commando af te spelen.

Multiroom

Het wordt pas echt leuk als je andere Denon-luidsprekers in huis hebt. Dat kan een tweede Home-speaker zijn, maar bijvoorbeeld ook een Denon-soundbar met HEOS-ondersteuning. Door deze apparaten met elkaar te koppelen, kun je muziek op alles tegelijk afspelen. Je kunt zelfs in combinatie met de Denon DHT-716H je eigen thuisbioscoop genereren. Twee Denon Home-speakers fungeren dan als achterluidsprekers. Voeg de Denon DSW-1H subwoofer hier aan toe en je hebt een volwaardige 5.1 homecinema setup.

Op die manier heb je in een handomdraai een volledige geluidsinstallatie in huis staan, of speel je jouw muziek moeiteloos af door het gehele huis. En dat zonder een enkele kabel te trekken: de multiroom-functie werkt draadloos. 

HEOS zit niet alleen in luidsprekers geïntegreerd, maar ook in Hi-Fi-systemen en AV-receivers. Je kunt je multiroomsysteem daarom aansluiten op verschillende soorten audio-installaties. Op de site van Denon staat een lijst van producten die nu al met HEOS werken.

Drie varianten

Er zijn drie versies van de Denon Home te koop: de Home 150, Home 250 en Home 350. De meest compacte van de drie is de Home 150, met twee drivers, een tweeter en een woofer. Strikt gezien is dit een mono-speaker, al kun je hem stereo maken door twee exemplaren draadloos te verbinden.

De Home 250 en 350 zijn allebei stereospeakers. Je hoort in de Home 250 in totaal vier drivers, twee tweeters en twee woofers. In de Home 350 zijn dat zes drivers en ook twee tweeters en woofers.

Het drietal luidsprekers wordt vanaf januari 2020 verkocht in Nederland bij Denon-dealers. De Home 150 gaat voor €249,- euro over de toonbank, de Home 250 kost €499,- euro en de Home 350 is €699,- euro.

[ad_2]

- Advertentie -