Chef / Eindredacteur – RTL Nederland B.V., Hilversum / Villamedia

[ad_1]

Chef / Eindredacteur Editie NL
RTL Nederland

Vanwege het vertrek van onze huidige eindverantwoordelijke collega bij Editie NL, zoekt RTL Nieuws per direct een Chef / Eindredacteur Editie NL.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De RTL Nieuwsgroep is een toonaangevend nieuwsbedrijf met populaire merken als RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL, RTL Weer & Verkeer, Buienradar en Routeradar. We zijn een snel groeiende online nieuwsspeler, die kijkers en gebruikers op een relevante wijze wil informeren over nieuws, weer en verkeer. We hechten waarde aan een onafhankelijke en kwalitatieve nieuwsvoorziening en actuele weer- en verkeersinformatie waarbij de Nederlandse consument steeds centraal staat. Het leuke van werken bij de RTL Nieuwsgroep is dat je bij ons altijd verder kijkt dan je eigen vak. Bij alles wat we willen verbeteren, zijn ook jouw mening en talent van belang. Zo kan het gebeuren dat je soms ver buiten je eigen vakgebied betrokken raakt bij een project. Je bent steeds betrokken bij een breed palet van merken en projecten. Wij vinden het belangrijk om te blijven werken aan het verbeteren en vernieuwen van succesvolle merken als RTL Z, Editie NL, RTL Weer en Verkeer, Buienradar, Routeradar en natuurlijk RTL Nieuws.

Join our team!

Wat houdt de functie in?
Editie NL is een uniek nieuwsprogramma. Iedere dag proberen wij onze doelgroep met alles wat we hebben te informeren en te raken. Als Chef / Eindredacteur ben jij de sturende kracht van dit programma zie jij wat er speelt in de samenleving, ben je op de hoogte van de laatste trends en plaats je vraagtekens bij wat anderen normaal vinden. Samen met de redactie zet je dit talent in met als doel het meest spraakmakende en eigenzinnige nieuwsprogramma van Nederland te maken. Bovendien is het creëren van een inclusieve werkomgeving voor ons belangrijk.

Je bent mede verantwoordelijk voor de journalistieke koers van het programma (ten behoeve van alle platforms van RTL Nieuws, online en tv). Tevens ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid en de te behalen resultaten.

Jij bent in staat om het (journalistieke) productieproces zodanig aan te sturen dat er hoogwaardige uitzendingen worden afgeleverd. Je creëert de juiste voorwaarden om de beste items te realiseren en geeft daarbij leiding aan 25 – 30 vaste en freelance medewerkers. Je draagt zorg voor voldoende bezetting van de redactie binnen het daartoe aangewezen budget en begeleid je redacteuren, stagiaires en freelancers. Daarnaast denkt je actief mee over en levert een belangrijke bijdrage aan de inhoudelijke en technische doorontwikkeling van onze nieuwsredactie. Als leidinggevende ben je mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR beleid. Je maakt in overleg met de (eind)redactie nieuws-keuzes en draagt zorg voor de specifieke “Editie NL” uitstraling. Zelf doe je minimaal 1 eindredactiedienst per week.

Profiel:

-Je hebt een Academisch werk- en denkniveau aangevuld met de nodige ervaring in het aansturen van een grote journalistieke redactie. Bij voorkeur heb je ruime ervaring op het gebied van online, sociale en multimediale journalistiek;
-Je bent in staat om snel en conceptueel te denken in verband met dagelijkse deadlines en creatieve invalshoek van het programma;
-Je hebt een goed gevoel voor opmerkelijke nieuwsfeiten en trends en bent volledig op de hoogte van het laatste nieuws;
-Je bent een sterke en inspirerende persoonlijkheid, Je bent daadkrachtig, neemt de leiding, hebt een onuitputtelijke creativiteit en een gezonde dosis eigenzinnigheid;
-Je bent een sterke en inspirerende persoonlijkheid, Je bent daadkrachtig, neemt de leiding, hebt een onuitputtelijke creativiteit en een gezonde dosis eigenzinnigheid;
-Je bent een journalistieke vernieuwer. Je hebt de kennis, kunde en lef om Editie in samenspraak met de hoofdredactie voortdurend te evalueren en te vernieuwen.
-Je bent in staat om 4 dagen per week van 8:30 tot 19:00 uur te werken (40 uur per week, maandag t/m vrijdag, af en toe op zaterdag en ook op doordeweekse feestdagen).

Vind je deze vacature interessant?
Reageer dan snel via de ‘solliciteer’ knop.
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Harm Taselaar, Hoofdredacteur, 035 – 671 88 26 / [email protected]).

Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst. Profielen en cv’s die ongevraagd door bureaus worden toegezonden zullen behandeld worden als directe sollicitaties van de kandidaat.

Deze vacature zal tegelijk intern en extern gepubliceerd worden.

Solliciteer nu via deze link
RTL Nederland B.V.
RTL is the market leader in the Dutch television market, but so much more than
just TV! Through digital brands like RTLXL, Videoland and Buienradar.nl, RTL has become one of the largest players in the Dutch Digital Market.

[ad_2]

- Advertentie -