Apple TV ondersteunt nu PlayStation- en Xbox-controllers

[ad_1]

Apple heeft de nieuwste versie van tvOS vrijgegeven voor de Apple TV, waardoor die nu PlayStation- en Xbox-controllers ondersteunt. Daarnaast krijgen eigenaars van de populaire mediaspeler nu officieel toegang tot Apple Arcade, het gameabonnement van het bedrijf.

Download tvOS 13 voor Apple TV

tvOS 13 is vanaf vandaag te downloaden voor iedereen met een geschikte Apple TV. Eén van de grootste toevoegingen is Apple Arcade, het gameabonnement van het bedrijf. Daar lees je hier alles over. Voor 4,99 euro per maand krijg je toegang tot meer dan honderd spellen. Je hoeft je geen zorgen te maken over bijkomende kosten of advertenties, aangezien alles ontgrendeld is en gespeeld kan worden zonder reclame. Momenteel zijn er 61 spellen beschikbaar op de mediaspeler; sommige games hebben een controller nodig.

- Advertentie -

Gelukkig biedt tvOS 13 daar ook een oplossing voor: je kunt namelijk Xbox- en PlayStation-controllers koppelen. Dat gebeurt via bluetooth. Verder kunnen gebruikers rekenen op een vernieuwd thuisscherm, waar de Apple TV-app previews kan presenteren van series en films. Later wordt daar ook Apple TV+-content aan toegevoegd. De previews worden zonder geluid afgespeeld. Als je geluid wil horen, dan veeg je omhoog op de afstandsbediening. Ook introduceert Apple ondersteuning voor meerdere profielen op het apparaat.

Apple Music op de Apple TV met tvOS 13 ondersteuning voortaan een lyricsfunctie die scrolt. Verder zijn er onderwaterscreensavers in 4k- en hdr-kwaliteit, die zijn opgenomen in samenwerking met de BBC. Wireless Audio Sync moet ervoor zorgen dat beeld en geluid gelijklopen wanneer je draadloze speakers gekoppeld hebt aan de Apple TV via Airplay 2. Helaas missen we nog de picture-in-picture-modus die we wel zijn tegenkomen in de bèta van de software; mogelijk voegt Apple die dus op een later moment toe aan tvOS.

Wil je de update voor je Apple TV downloaden, dan kun je dat doen door naar Instellingen > Systeem > Software-updates te gaan. Daar zal de mediaspeler handmatig checken of er nieuwe software beschikbaar is. Krijg je de update nog niet binnen, geen nood: dan kan het zijn dat je er nog heel even op moet wachten. Je kunt overigens ook gewoon niets doen en de mediaspeler zelf het werk laten doen, omdat tvOS 13 ook automatisch gedownload kan worden. Wanneer de volgende versie komt, is helaas nog niet bekendgemaakt door Apple.

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

[ad_2]

- Advertentie -