‘Pakketkoerier’ krijgt in plaats van een laptop en tablet een taakstraf

[ad_1]

De officier had 240 uur taakstraf, waarvan 100 uur voorwaardelijk, voor de man geëist. 

Pakket

De man reisde op 26 juni naar Groningen om daar een pakket op te halen dat zogenaamd voor hem bestemd was. Het pakket zou verkeerd bezorgd zijn.

- Advertentie -

De ‘koeriersdienst’ mislukte. De man werd op heterdaad betrapt in de woning van het slachtoffer.
 

Schimmig telefoontje op Schiphol

Het slachtoffer was na een vakantie geland op Schiphol, toen zij een schimmig telefoontje kreeg van ene ‘Tim’.

De man belde haar op het vliegveld met een afgeschermd nummer. Hij vroeg haar of ze thuis was. Er was namelijk een pakket voor hem bezorgd, maar op haar adres. De vrouw sprak met ‘Tim’ af dat hij het pakket de volgende dag bij haar thuis kon ophalen.
 

‘Zaakje stinkt’

Terwijl de Rotterdammer naar Groningen ging, kreeg het inmiddels thuisgekomen slachtoffer het gevoel dat het zaakje stonk.

Ze belde met het postorderbedrijf dat op het pakket vermeld stond. Er bleek voor ruim 2.400 euro aan goederen op haar account te zijn besteld.

Meteen daarna belde ze de politie. Eenmaal in de woning van de vrouw stelden agenten zich verdekt op. Toen de deurbel ging, stond daar inderdaad de Rotterdammer. Zijn pakket – met daarin een laptop, tablet en Nike-schoenen – kreeg hij niet. In plaats daarvan mocht hij naar het politiebureau.
 

Namen op een presenteerblaadje

Tegenover agenten verklaarde hij dat anderen de goederen hadden besteld. Hij was slechts ingeschakeld als een soort koerier. Uiteindelijk noemde de man twee namen.
 
Onderzoek wees naar de IP-adressen van deze mannen, vanwaar de ‘bestellingen’ werden gedaan. Toch werden de mannen niet als verdachte aangemerkt.

‘Zeer slordig onderzoek’, vond de rechter. ‘De politie kreeg deze mannen met naam en toenaam op een presenteerblaadje, en deed er vervolgens niets mee.’
 

‘Zwam die de maatschappij vergiftigt’

De 21-jarige Rotterdammer is eerder veroordeeld geweest voor een straatroof. ‘Zijn strafblad beslaat niet veel, maar is zorgelijk’, stelde de rechter. ‘Deze delicten zijn de zwam die de maatschappij van nu vergiftigen.’ 

Ondanks dat de man meewerkte aan het bijna voltooien van de witwaspraktijken, wilde de rechter hem niet zwaar bestraffen. Wel bedraagt zijn proeftijd drie jaar.  
 
De koerier heeft inmiddels ander werk gevonden. Omdat hij snel beïnvloedbaar is, wordt hij door deskundigen begeleid. Die begeleiding moet hij voortzetten. 

[ad_2]

- Advertentie -