MVV Maastricht in eerste bekerronde uitgeschakeld | 1Limburg

[ad_1]

MVV heeft de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi niet overleefd. De nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie verloor met 3-1 van FC Dordrecht.

Bij rust was de stand met 1-1 nog in evenwicht.

Hekkensluiter
Het initiatief in deze bekerwedstrijd kwam in de aanvangsfase van de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. Een aanval van Ormonde-Ottewil leverde een hoekschop op. Enkele minuten later kon de aanvoerder van de Dordtenaren een aanval niet verzilveren.

Rakelings
Daarna kwam MVV wat beter in de wedstrijd. Een pass van Koen Kostons kwam niet aan en een schot van Anthony van den Hurk werd geblokt door doelman Stoskovic. Ook een schot van Joshua Holtby werd gekeerd en na ruim een kwartier ging een schot van Jérôme Deom rakelings over.

Opening
Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong toen Anass Achahbar de bal van afstand in het doel van de Sterrendragers schoot: 1-0. Vier minuten later verdween een schot van Schuurman net naast het Maastrichtse doel.

Gelijkmaker
Kort voor het half uur was Joshua Holtby dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gekeerd door de Dordtse doelman. Twee minuten later kwam MVV op 1-1 door Tijmen Goppel. Uitgespeelde kansen kregen de Maastrichtenaren in de eerste helft niet meer en zij mochten in hun handen knijpen dat Pedro Marques een kans FC Dordrecht op voorsprong te zetten om zeep hielp.

Dordtse muur
De Maastrichtenaren mochten de tweede helft op gang trappen en kregen via Serhat Kot al snel de kans om op voorsprong te komen. Zijn schot werd gekeerd. MVV kreeg daarna een vrije trap, die in de Dordtse muur verdween. De Maastrichtenaren bleven aanvallen, maar schoten op doel werden door de Dordtse verdediging weggewerkt. Twintig minuten voor tijd kreeg Dordrecht de kans op voorsprong te komen. Het schot van Schuurman ging echter voorlangs het doel.

Buitenspel
Achahbar miste daarna de kans op 2-1 omdat hij de bal niet goed raakte, maar maakte drie minuten later toch zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Een doelpunt van MVV werd zo’n tien minuten voor tijd wegens buitenspel afgekeurd .

Vierde keer op rij
Met nog zeven minuten te spelen viel de beslissing in het bekerduel toen Achahbar de bal voor de derde keer achter doelman Bertrams schoot en FC Dordrecht op 3-1 bracht. In die stand veranderde ook in blessuretijd niets meer en daarmee viel voor MVV Maastricht voor de vierde keer op rij het doek in de eerste ronde van de bekerstrijd.