Woontrends voor het najaar | RTL Nieuws

[ad_1]

Denise van den Berg, vaste ontwerpster bij Eigen Huis & Tuin, vertelt je wat de trends van najaar 2019 zijn én hoe je die toepast in je interieur.

1. Behang

- Advertentie -

Behang mag overal zijn in het najaar. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de badkamer en slaapkamer kan behang prima, of zelfs in de wc. “Gebruik behang als verbindende factor in huis. Laat de kleur van je behang terugkomen in de rest van je interieur. Dit staat meteen heel stijlvol, terwijl het niet zo moeilijk toe te passen is. Een geel behang in combinatie met een geel kussentje op de bank bijvoorbeeld”, legt Denise uit. 

2. Kleur

We durfden eerder al voor kleur in huis te gaan door bijvoorbeeld de halve muur te schilderen. Maar nu mogen ook alle muren een lekker kleurtje krijgen. En dat is volgens Denise goed te verklaren: ‘’We zien steeds meer kleurrijke horecagelegenheden en hotels. Ook in tijdschriften komt veel kleur terug.’’ Kleur betekent niet dat je meteen voor een knalroze muur moet gaan. Maar je kunt kleur ook terug laten komen in je interieur door het te combineren met je behang. Kies een rustige kleur op het behang uit en schilder hier je langste muur mee. 

3. Ronde vormen

In het koude najaar willen we het graag gezellig hebben in huis. Hierbij horen ronde vormen. Dit oogt minder hard dan vierkant meubilair. “Ga voor een rond voerkleed in combinatie met een ronde tafel. Dit ondersteunt elkaar. Maak het helemaal af met een ronde spiegel, de glinstering hierin breekt mooi in je ruimte.”

4. Planten

We houden van planten. Of het nu komt omdat we veel reizen of omdat we het zien in horecagelegenheden: onze huizen staan er vol mee. En dat mag volgens Denise in het najaar zo blijven: “Je hebt nooit te veel planten in huis. Zeker in het najaar zijn planten leuk in huis omdat je zo buiten naar binnen haalt.”

5. Luxe stoffen

Een andere trend van het najaar is luxe stoffen. En hierbij betekent luxe niet meteen duur. Zo past binnen deze trend ook je vintage velvet bankje. “Hierbinnen mag je best gaan voor kleurrijke, luxe stoffen. Een kleurrijke bank die weer matcht met je behang bijvoorbeeld. Vergeet ook zeker niet om luxe stoffen te laten terugkomen in je gordijnen. Houd hierbij de kleuren wel wat neutraler. Zo houd je de aandacht meer bij de rest van je interieur.” [ad_2]

- Advertentie -