Investeren een goed idee | Horeca Magazine

[ad_1]

Hoewel het bezoek aan cafés en restaurants de afgelopen tijd fors is toegenomen, investeren de eigenaren van eet- en drinkgelegenheden steeds minder geld in hun etablissement.

Inspectie
Horecagelegenheden dienen te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor voedingsmiddelen. De inspectie controleert bijvoorbeeld of restaurants voedsel niet te warm bewaren. Kijken of koks het eten goed en hygiënisch bereiden. Of er geen ongedierte tussen het voedsel loopt. En zijn keukens en installaties wel in goede staat? Alles voor de veiligheid van de consument. Bezoeken worden onaangekondigd gedaan. Bij overtredingen worden waarschuwingen gegeven of boetes uitgeschreven. In extreme gevallen wordt een bedrijf zelfs stilgelegd.

- Advertentie -

Hygiënecode
Elk restaurant heeft te maken met de wetten van voedselveiligheid en is verplicht om volgens de laatste Hygiënecode te werken. In de Hygiënecode wordt omschreven hoe de voedselveiligheid en hygiëne bewaakt wordt.

Investeren
Investeren in goede installaties in de keuken is een belangrijk aandachtspunt. De professionele keuken bestaat uit kookapparatuur, koeltechniek, vaatwastechniek, rvs meubilair, afzuiging en keukenapparatuur. In iedere professionele keuken is het belangrijk dat de horeca apparatuur volgens de juiste routing geplaatst wordt. Een efficiënte routing zorgt er voor dat er efficiënt gewerkt kan worden. Plaatsing dient te voldoen aan de regels van hygiëne en veilig werken.

Hoe?
Investeren kan op verschillende manieren. Eigen geld of het aantrekken van vreemd geld met behulp van de bank. Ook het leasen van bedrijfsmiddelen is een interessante optie. Het bespaart liquide middelen en de apparatuur kan worden opgenomen in de balans. Ook zijn er interessante subsidieregelingen en is de investeringsaftrek mogelijk waardoor het fiscaal interessant wordt te investeren in nieuwe spullen. Horeca apparatuur die ook nog eens voldoet aan energiezuinig gebruik waardoor de maandelijkse energielasten verminderd worden, kan weleens het juiste idee zijn.

Investeer met het juiste geld. In Amsterdam wordt de horeca gecontroleerd op zwart geld. Ondernemers moeten kunnen aantonen dat er geen zwart geld wordt geïnvesteerd in de horeca. De aanpak ‘Toon maar aan, waar komt uw geld vandaan’ is onderdeel van het zogeheten IJgeld project. Een speciaal team waarin de gemeente samenwerkt met de politie, het Openbaar Ministerie, de arbeidsinspectie en de Belastingdienst.

[ad_2]

- Advertentie -