Hoe kun je de akoestiek in je woning verbeteren?

[ad_1]

Hoe kun je de akoestiek in je woning verbeteren?

Tegenwoordig zijn er allerlei prachtige trends in het interieur, maar deze zijn niet bepaald goed voor je akoestiek. Hierbij kun je onder meer denken aan de strakke plafonds, hard gestucte wanden en harde vloeren. Hartstikke mooi natuurlijk, maar dus slecht voor de akoestiek. Hierdoor heeft ook nadelen voor je leef- en werkomgeving. Een goede akoestiek is namelijk van essentieel belang voor je leven. Al helemaal op het moment is dit nuttig, aangezien je wel verstaanbaar moet zijn tijdens je meetings, presentaties en gesprekken met je klanten en collega’s.

- Advertentie -

Wanddecoratie

De akoestiek verbeteren in je woning kan op een aantal manieren. Zo kan wanddecoratie de perfecte oplossing zijn voor dit probleem. Laten we dit even uitleggen. De eerste plaats waar het geluid een oppervlakte raakt, zal het versplinteren in alle richtingen. Hierdoor is een akoestisch paneel aan de muur ideaal om de geluidsgolven af te vangen. Een aluminium frame met fotodoek is perfect hiervoor, hierachter zullen dan de akoestische panelen geplaatst worden. Je kunt de fotodoeken van bijvoorbeeld schilderijen van oude meesters dan constant verwisselen. Dit houdt dus in dat de frame en het akoestische materiaal een eenmalige uitgave is. Hierdoor zal je akoestiek verbeterd worden, maar natuurlijk geeft het je inrichting ook een nieuwe uitstraling.

Gordijnen

Wanddecoratie is niet de enigste manier waarop je akoestiek verbeterd kan worden, hiervoor kun je ook gordijnen ophangen. Het is eigenlijk heel belangrijk dit te doen. Dit komt doordat een raam al het geluid reflecteert, hierdoor gaat het natuurlijk golven. Gordijnen ophangen voor de ramen zal dus veel effect hebben. Er bestaan zelfs gordijnen die speciaal gecreëerd zijn om het geluid te absorberen. Deze exemplaren zijn niet alleen stijlvol, maar dus ook nog eens nuttig.

Meubels

Daarnaast zal het meubilair ook zeker van invloed zijn op de akoestiek in je woning. Je moet bij het aanschaffen van meubels dus rekening houden met de galm. Zo zou je bijvoorbeeld beter een stoffen bank aan kunnen schaffen dan een leren bank. Dit komt doordat stof absorbeert het geluid, terwijl leer het juist weerkaatst. Kies je toch voor een leren bank? Gebruik dan stoffen kussens, want dit zal ook al een groot verschil maken.[ad_2]

- Advertentie -