De nieuwste decoratie en interieur trends voor 2020

[ad_1]


Foto: Unsplash.com

- Advertentie -

Een nieuw huis, een verbouwd huis of gewoon einde van het jaar kriebels en behoefte aan een verandering in je interieur; wat het ook is, het nieuwe jaar is in zicht en dit betekent dat er weer de nodige trends op ons liggen te wachten. Is jouw huis klaar voor een kleine of grote make over? Nieuws.nl heeft een aantal trends op een rijtje gezet.

Natuur speelt grote rol

Er is een duidelijke rode draad te zien in 2020 op het gebied van interieur en design: je huis een comfortabele en gezellige uitstraling geven waarbij de natuur een grote rol speelt. Dé trend van 2020 is je huis decoreren met natuurlijke materialen, zoals hout en veel vegetatie. Planten zijn helemaal in. Daarnaast ligt het accent op zilver en goud om bijvoorbeeld je woonkamer nog meer uitstraling te geven.

Duurzaam interieur

Het jaar 2020 zet ook een groene draad voort, namelijk onze behoefte om duurzamer te leven, ook op het gebied van ons interieur. We zoeken duurzaamheid in natuurlijke productie maar ook in design. Eco-vriendelijke producten stijgen verder in populariteit, ook bij nieuwe doelgroepen. Dit komt omdat we bewuster worden van onze eigen impact op het milieu. Dat gaat gepaard met een groeiend optimisme wat zich vertaalt in bombastisch kleurgebruik en het combineren van allerlei materialen. Ook binnenhuis gebeurt er dus van alles.

Betaalbare fotokunst

Heb je een kale muur in je woonkamer die roept om een mooi schilderij of betaalbare fotokunst? Een goed gekozen wanddecoratie kan een echte blikvanger zijn. Wat dacht je van een unieke wanddecoratie gemaakt door een bekende wereldfotograaf? Het is mogelijk om verwisselbare fotodoeken aan te schaffen, zodat je voor elke seizoen iets anders aan de muur hebt hangen. Fotokunst is een luxe alternatief voor canvas en kan je in elke ruimte in je huis ophangen.

Diversiteit aan kleuren

Ook de trends in kleuren veranderen voortdurend. Voor het nieuwe jaar kunnen we ons richten op vrolijke en sobere tinten, waardoor de keuze veelzijdig is. De kleur grijs is nog steeds een trend omdat het een neutrale kleur is, die prima kan worden gecombineerd met levendige kleuren. De kleur roze  gaat al een aantal seizoenen mee en zal ook volgend jaar populair blijven. Het zal vooral met andere kleuren gecombineerd worden. Als je aan roze denkt, is er volop keuze: pastelroze, oudroze, perzikroze of roze-lila. Ten slotte blijven de zachte en delicate tinten zoals pastelkleuren, vooral roze en groen, een echte trend.

Planten mogen niet ontbreken

Qua materialen die terugkomen, gaan we veel kurk, hout en mandwerk zien. Ook hergebruik en doe-het-zelf met pallets, jute vloerkleden en oude vintage meubels zijn populair.  Het gevoel van uitwaaien en transparantie komen terug in het gebruik van schelpen en glas. Zoals eerder geschreven, horen planten bij het vaste meubilair. Zo kan je kiezen voor planten met prachtige bladeren die tevens lucht zuiverend zijn, zoals Calathea, Scindapsus en Monstera.[ad_2]

- Advertentie -