Biologisch in een ecologische setting: Carrefour test groene stadswinkel – Bedrijven

[ad_1]

In hartje Brussel, op de Anspachlaan, heeft Carrefour donderdag een nieuwe winkel met een nieuw concept geopend. Carrefour City is gericht op de stedelijke klant die ecologisch verantwoord wil winkelen.

Het mag duidelijk zijn: groen staat centraal in de vernieuwde stadswinkels van supermarktketen Carrefour. Het aanbod in het nieuwe winkelconcept bestaat uit bio-producten, lokale producten en het huismerk. Het meubilair is ‘grotendeels’ gerecycleerd en de niet-voedingsartikelen focussen op ‘zero waste’, lees: de klant mag zijn eigen doosjes en potjes meebrengen en heeft hij de keuze uit stoffen zakken of zakken gemaakt van zeeafval. Zo wil Carrefour ‘in lijn zijn met de laatste consumptietrends’ en ‘afgestemd zijn op het leven van de stedelijke klant die op zoek is naar authenticiteit’.

- Advertentie -

Carrefour Café

In de winkel bevindt zich ook het Carrefour Café, een gezellige ruimte van 60 m² met zichtbaarheid op de straat en gratis wifi. Het restaurant heeft maaltijden om ter plaatse op te eten of mee te nemen. Volgens Carrefour-woordvoerder Marco Demerling wordt eeen zeer groot deel’ van de gerechten ter plaatse bereid.

De winkel is zeven dagen op zeven geopend, van 7 tot 22 uur. Volgens Demerling zijn er nog geen plannen om ook in andere steden Carrefour City’s te openen. ‘Daar wordt natuurlijk over nagedacht, maar er zijn nog geen concrete uitbreidingsplannen. Het gaat hier om een testwinkel.’[ad_2]

- Advertentie -