​Een stijlvol maar lowbudget interieur, zo doe je dat

[ad_1]

Een stijlvol interieur wordt vaak geassocieerd met hoge prijzen en grote investeringen. Toch kun je met slimme trucs en een praktische aanpak een droominterieur creëren zonder je bankrekening te plunderen. In dit artikel vind je tips hoe je je interieur een stijlvolle look kunt geven met een relatief laag budget.

Optische illusie

Allereerst is het belangrijk om ruimte te creëren. Bepaal de ruimte die je tot je beschikking hebt. Een vloerplan is hier een handig hulpmiddel voor. Wanneer je niet heel veel ruimte tot je beschikking hebt, kun je gebruik maken van optische ruimte. Hoe je dit doet?

- Advertentie -
Ga naar deurengigant
  • Kies grote tapijten. Hierdoor lijkt het of de ruimte langer is dan hij daadwerkelijk is.
  • Maak gebruik van grote spiegels. Deze weerkaatsen de ruimte wat een ruimtelijk gevoel geeft. Let op: niet tegen aan lopen hè 😉
  • Kies neutrale en lichte kleuren. Lichte kleuren en basis pasteltinten doen het goed in kleine ruimtes. Donkere tonen zorgen voor een knus gevoel maar hierdoor lijkt je ruimte een stuk kleiner.
  • Leg je laminaat slim. Een laminaat in de lengte laat je ruimte langer lijken en in de breedte breder. Bepaal dus waar je meer ruimte in wilt winnen!

Minder = meer

Veel mensen hebben de neiging om een overload aan goedkope prullaria en meubilair in huis te halen. Niet doen! De kracht van minimalisatie wordt onderschat. Koop alleen accessoires en meubilair die jij écht mooi vindt. De kunst van het weglaten is lastig maar enorm effectief. Het zorgt niet alleen voor een ruimtelijk en luxueus gevoel. Daarnaast bespaar je budget want, wat je niet koopt hoef je niet te betalen!

Mix & match

Verschillende interieurtrends combineren is super tof en effectief. Wees niet bang om meubilair en accessoires uit verschillende decennia te combineren. Vintage met een moderne look is super hip en brengt je interieur naar een nieuw level. Zo komen jouw vergeten en oude woonaccessoires toch nog heel goed van pas!

Natuurlijk licht

Eerder las je dat optische illusie heel belangrijk is voor een succesvol interieur. Natuurlijk licht draagt hier ook aan bij. Maak dus effectief gebruik van je raamdecoratie van Veneta.com. Gooi je gordijnen op maat of (goedkope) rolgordijnen open en verwelkom zo veel mogelijk daglicht.

Kies een eyecatcher

Het klinkt onwennig maar een uitgangspunt in je interieur zorgt voor een luxueuze uitstraling. Kies een groot voorwerp met een fijne herinnering of bijvoorbeeld een grote klok die de aandacht trekt. Vaak is dit de grootste investering van je lowbudget interieur maar zeker effectief!

[Fotocredits © Vadim Andrushchenko – Adobe Stock][ad_2]

- Advertentie -