Top 5 Interieurtrends 2019 – bouwenwonen.net

[ad_1]

Top 5 Interieurtrends 2019

© “Photographee” / Shutterstock

Glamour en comfort – dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet! In ieder geval niet als het gaat om de top trends op het gebied van interieurontwerp in 2019. In overeenstemming met het Slow Living concept is het van belang dat jouw huis gezelligheid uitstraalt, zodat je in staat bent je terug te trekken uit het stressvolle dagelijkse leven. Maar wie zegt dat een comfortabel huis er niet ook nog eens chique kan uitzien? De nieuwe inrichtingsstijlen bewijzen het: een combinatie van beide is mogelijk.

- Advertentie -

1. fluweelzachte zachte meubels zorgen voor sensualiteit

Eén materiaal in het bijzonder is hiervoor verantwoordelijk: Fluweel! De trendstof van het jaar is onmisbaar voor woonaccessoires zoals meubels en helpt elk huis met zijn zachte glans om meer elegantie en stijl te krijgen. Bovendien voelt de stof heerlijk zacht. Daarom worden ook in 2019 veel banken, fauteuils en lounges bedekt met dit luxueuze materiaal. In deze online winkel ontdek je mooie kussens en andere woontrends voor jouw huis.

2. Statement-tapijten voor elke woonkamer

De tijden van kille, witte muren zijn verleden tijd. Het is mogelijk jouw kamers te verfraaien met artistieke, funky of extravagante motieven en patronen zonder ze te hoeven schilderen! De meest populaire ontwerpen zijn dit jaar ongewone prints met ornamenten, dieren en planten. Daarnaast zijn de trendy statement wallpapers ook een echte must-have voor jouw huis. Op de muren in de woon- en slaapruimtes zien ze er geweldig uit en ook voor de hal, keuken en/of de badkamer zijn ze uitermate geschikt.

3. wandtapijten als de ultieme blikvanger

Het tapijt is terug en geeft de leefruimte een gezellige sfeer en een extra portie huiselijkheid. Door middel van artistieke patronen en gerichte stilistische pauzes creëren de geweven of geknoopte decoratie elementen spannende contrasten in jouw interieur. Tegelijkertijd zijn ze een interessante blikvanger voor bezoekers.

4. ronde van dingen in uw instelling

Hoekig interieur wordt 2019 vervangen door ronde en zachte vormen. Love Seats en fauteuils brengen comfort in leefruimtes en geven een speels tintje. Het is gemakkelijk om jouw eigen persoonlijke oase van welzijn te creëren. Dit jaar zijn niet alleen veel ronde meubels te zien, maar ook lampen, vazen en andere decoratieve elementen maken indruk met een zacht silhouet.

5. pastel- en chocoladetinten laten je kalmeren door de pastel- en chocoladetinten

Zacht oranje, roze, baby blauw of munt – de pastelkleuren zijn helemaal in! Net als warme chocoladetinten of serieuze grijze nuances. Zorg voor zachte overgangen en passende accenten in de decoratie. Stem de kleuren van de woonaccessoires op elkaar af. Vooral bij roze en beige tinten geldt: ´less is more´! Wanneer de kleur te veel overheerst, zal de kamer snel te veel op een kinderkamer lijken of zullen chique meubels er saai en oud uitzien. Een geslaagde mix van zwart of grijs in combinatie met een trendy kleur naar keuze zorgt daarentegen voor een smaakvol en ontspannen woongevoel in jouw huis.

Lees ook:[ad_2]

- Advertentie -