Natuursteen voor de keuken | Imagicasa

[ad_1]

Renovatieplannen in 2020? Nood aan een update van je thuis? Misschien hoort daar wel een nieuwe keuken bij en dan geven wij alvast graag wat extra inspiratie. Een vast waarde in een stijlvol en tijdloos keukenontwerp is het gebruik van natuursteen. Dit materiaal wordt namelijk alleen maar mooier met de jaren, is makkelijk in onderhoud én is zeer sterk waardoor je je geen zorgen moet maken tijdens al je culinaire experimenten.

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in een huis, zeker wanneer die zowel gebruik wordt om in te koken als om in te eten. Sta je bovendien even graag aan het aanrecht dan dat je je voetjes onder tafel schuift, dan is een comfortabele en praktische inrichting van de ruimte van groot belang. Imagicasa ging ten rade bij natuursteenbedrijf Beltrami dat als geen ander weet hoe de ideale keuken eruitziet.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Duurzaam en sterk
Een keukenrenovatie doe je niet om de twee jaar, ook niet om de vijf of zelfs tien jaar. Het is een veel meer ingrijpende verandering dan bijvoorbeeld een nieuwe eettafel of ligzetel. Je wil dan ook dat het ontwerp tijdloos is en van een zeer hoge, duurzame kwaliteit. Natuursteen is dan de perfecte oplossing omdat het bestand is tegen vlekken, zuren, vocht, hitte en krassen. Het materiaal wordt alleen maar mooier met de jaren en het is bovendien enorm veelzijdig. Naast een werkblad in natuursteen kan je ook kiezen voor een tafel, spatwand en zelfs vloer uit hetzelfde materiaal voor een elegant geheel.

Natuursteen wordt alleen maar mooier met de jaren en het is bovendien enorm veelzijdig.

Creativiteit
Dankzij de talloze afwerkingen, soorten en kleuren zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor een creatief ontwerp dat voor de volle 100% past bij jouw persoonlijkheid en levensstijl. Graniet wordt bestempeld als de ‘veiligste’ keuze voor een keuken om het het hardste materiaal is: onverwoestbaar, zuur- en krasbestendig. De uniforme grijs- of zwarttinten en een glad gepolijste steen passen zeer goed bij een modern interieur, rustiek geborstelde graniet komt dan weer goed tot zijn recht in een meer landelijke woning.

Marmer is een luxueus materiaal dat een echte exclusieve touch geeft aan je keuken, ongeacht de stijl. Grotere of kleinere adering en de vele opties wat betreft kleur zorgen ervoor dat iedereen wel het perfecte marmer kan vinden. Het is iets minder goed bestand tegen krassen en zuren, maar krijgt – net als blauwe haardsteen – een mooi patina met de tijd. Trends
Kwartsiet lijkt qua look op marmer, maar belooft ook meer zuur-, kras en hittebestendigheid. Het is dus een trendy alternatief. Ook terrazzo wint nog steeds aan populariteit voor wie een karaktervolle keuken met een vleugje nostalgie wilt.

Laat je alvast inspireren door deze keukens. Voor meer advies of inspiratie kan je een afspraak maken in de showroom van Beltrami te Harelbeke.

[ad_2]

- Advertentie -