Freelance Online- en social mediaredacteur

[ad_1]

Omroep West is het mediabedrijf voor het noordelijke deel van de provincie Zuid-Holland. De kanalen Omroepwest.nl, de Omroep West app, 89.3 Radio West, TV West en WestText zijn dé nieuws- en informatiebronnen voor onze regio. De verhalen van Omroep West bereiken wekelijks meer dan een miljoen inwoners van de 28 gemeenten in het uitzendgebied, waaronder Den Haag, Westland, Leiden, Zoetermeer en Gouda. Het accent in de uitzendingen en online content ligt op nieuws en informatie, maar ook sport, cultuur en amusement vormen een belangrijk onderdeel van de programmering. Omroep West is een financieel gezond en bloeiend omroepbedrijf met ruim 90 medewerkers. Bij Omroep West praat ons publiek mee en we hebben daar gehoor voor. Wij kijken naar oplossingen bij de verhalen die we maken. En: we doen aan verantwoording, we geven ons publiek een kijkje in de keuken.

Omroep West werkt zeer nauw samen met diverse lokale omroepen in het uitzendgebied, zoals Den Haag FM en Den Haag TV, Unity.NU, Studio Alphen, WOS Media, Bollenstreek Omroep en meer. 

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Omroep West is op zoek naar een enthousiaste
Freelance Online- en social mediaredacteur

In deze functie werk je op de online redactie van Omroep West en werk je samen met collega’s aan de online- en social verhalen die beroeren.

Wat ga jij doen: 
Wij zoeken een redacteur die mooie verhalen kan maken en vertalen voor onze social mediakanalen zoals Instagram, Facebook, YouTube en Twitter. Dat kan een emotioneel verhaal zijn, een positief verhaal of hard nieuws. Jij weet precies wat wel en niet werkt per kanaal en weet hoe we onze engagement op deze platformen kunnen vergroten. Daarnaast help je ons om onze sociale kanalen verder te ontwikkelen: van het signaleren van nieuwe trends tot de daadwerkelijke uitvoering hiervan. Je bent assertief, neemt initiatief en signaleert zelf welke Omroep West-verhalen geschikt zijn voor social media. Daarnaast schrijf je ook af en toe artikelen voor onze website en app.

Kortom: je houdt al onze social media-kanalen bij, van het posten van artikelen tot het monteren van video’s. Je bent ook medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kanalen. Daarbij verzorg je de webcare en het contact met onze volgers. Ook help je collega’s om kennis van social media op de redactie te vergroten. 

Onze ideale kandidaat:
– heeft minimaal hbo journalistieke opleiding;
– heeft werkervaring in vergelijkbare functie;
– heeft een creatieve, scherpe en kritische denkwijze;
– beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
– je bent initiatiefrijk en je werkt zelfstandig;
– je voelt je als een vis in het water, met name in het social domein digitaal;
– je houdt ervan te experimenteren en verrassend uit de hoek te komen;
– je levenshouding is er een van het glas is halfvol in plaats van half leeg;
– je hebt ervaring met monteren voor online/ social media. Kennis van Adobe Première en Incite is een pré;
– evalueren houd je scherp en je staat ervoor open om elke dag nog beter te worden.
 
Wij bieden:
Een leuke werkomgeving met enthousiaste mensen waar je mee samenwerkt en een uitdagende functie waar jij je kwaliteiten in kwijt kunt met een grote mate van zelfstandigheid.

Sollicitatie:
Ben je geïnteresseerd, stuur dan een e-mail met je motivatie en CV vóór 1 februari a.s. naar [email protected]

[ad_2]

- Advertentie -