Dit zijn 5 opkomende tech-trends voor 2019

[ad_1]

Op tech-walhalla SXSW (prima, het is ook een muziek- en filmfestival) is het smullen voor iedereen die op de hoogte wil blijven van opkomende technologieën. Amy Webb, futuroloog en oprichter van The Future Today Institute, presenteert jaarlijks haar trends op het gebied van technologie in het Tech Trends Report. Om alle 315 tech-trends uit de doeken te doen, gaat wat te ver. Daarom selecteert de redactie van MT de vijf grootste overall tech-trends van 2019 (maar voor de liefhebber onderaan de presentatie van Webb op SXSW).

#1. Privacy is dood

Een hardnekkig thema in het rapport van dit jaar is veiligheid. Alleen al door te leven genereer je data, zowel opzettelijk als ongewild. Of het nu gaat om waarop we op onze schermen van mobiele telefoons drukken, onze gezichten die herkend worden als we een kruispunt oversteken of onze gesprekken in de keuken: overal wordt persoonlijke data gehaald. Maar we hebben niet langer een verwachting van ‘total privacy‘, zoals Webb dat noemt. Bedrijven staan daardoor voor de uitdaging: hoe gaan ze deze enorme hoeveelheid gegevens opslaan en – nog belangrijker – beveiligen?

- Advertentie -

#2. VSO is het nieuwe SEO

VS… wat? Voice Search Optimization. Ongeveer de helft van alle interacties met computers gebruikt je stem tegen het einde van 2020. Of je nu praat met een slimme luidspreker, met het dashboard van je auto of je mobiele digitale assistent; je zult vaker praten dan dat je typte. Terwijl content-makers zich bezighouden met gesproken interfaces, zullen uitgevers en andere bedrijven zich binnenkort meer gaan richten op optimalisatie van spraakherkenning (VSO). De opkomst van VSO treft bijna alle industrieën en dit betekent een kans: er ontstaat een volledig VSO-ecosysteem.

#3. The Big Nine maakt de AI-dienst uit

Volgens Webb zijn er negen grote technologiebedrijven – zes Amerikanen en drie Chinezen – die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de toekomst van kunstmatige intelligentie. Zij zijn de G-MAFIA in de VS: Google, Microsoft, Amazon, Facebook, IBM en Apple. In China is het de BAT: Baidu, Alibaba en Tencent. Slechts negen bedrijven zijn primair verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van onderzoek, financiering, overheidsbetrokkenheid en toepassingen voor consumenten. Universitaire onderzoekers en laboratoria vertrouwen op deze bedrijven voor gegevens, hulpmiddelen en financiering. The Big Nine zal ook verantwoordelijk zijn voor de fusies en overnames en de financiering van startups op het gebied van Artificial Intellegence.

#4. Persoonlijke gegevens-dossiers komen eraan

Webb voorspelt een opkomst van de ‘personal data records’; een soort dossier met alle gegevens die we maken als gevolg van ons digitale gebruik. Maar het bevat ook andere informatiebronnen, zoals onze school- en werkgeschiedenis (diploma’s, vorige en huidige werkgevers), onze juridische archieven (huwelijken, echtscheidingen, arrestaties), onze financiële gegevens (hypotheken, kredietscores, leningen, belastingen), onze reizen (bezochte landen, visa), onze datinggeschiedenis (online apps), onze gezondheid (elektronische medische dossiers, resultaten van genetische screening, trainingsgewoonten) en onze winkelhistorie (online winkels, coupongebruik in de winkel).

Met behulp van kunstmatige intelligente – gemaakt door The Big Nine – zal het persoonlijke gegevens-dossier gebruikt worden om een scala aan services op maat aan te bieden. Idealiter ben je zelf eigenaar van je PDR; het zal volledig verwen zijn tussen allerlei systemen en The Big Nine zou simpelweg als bewaarder optreden. We staan ​​aan het begin van onze overgang van aanmeldingen via e-mail en wachtwoorden naar PDR’s.

#5. Consolidatie blijft een belangrijk thema

The Future Today Institute heeft de consolidatie over de grote techreuzen, nieuws- en entertainmentmedia, robotica, domotica en biotech de afgelopen jaren gevolgd en ze verwachten meer van hetzelfde voor de nabije toekomst. Consolidatie betekent in dit geval meer fusies en overnames om schaalvergroting te realiseren; vooral op het gebied van techniek en wetenschap – en die samenwerking is weer goed voor het bedrijfsleven.

[ad_2]

- Advertentie -