De interieurtrends van 2019

[ad_1]

Ieder jaar zijn er weer andere trends op het gebied van interieur. Sommige trends duren een aantal jaar, andere trends zijn voor kortere duur. Soms kun je vooraf wel een inschatting maken over hoelang de trend zal duren. Neem bijvoorbeeld de ‘urban jungle’ inrichting, deze gaat al een paar jaar mee. Wanneer de trend een complete inrichting/stijl betreft, kun je verwachten dat deze wel een paar jaar aan gaat houden. Nu zijn er in 2019 ook weer leuke interieurtrends en die zetten wij even voor je op een rij. 

- Advertentie -

Flexa kleur van het jaar: Spiced Honey

Ieder jaar roept Flexa weer een kleur uit van het jaar. Dit jaar is dat ‘Spiced Honey’, een warme amberkleurige tint die je positieve gevoelens geeft. De kleur heeft een gezellige uitstraling en is in vrijwel elk interieur wel te combineren. In ieder kleurenpalet heeft de kleur weer een ander aandeel. Pas de rest van je interieur aan op deze warme tint. ‘Spiced Honey’ gaat heel goed samen met wittinten, bordeauxrood, lichtroze, donkerblauw, goud en zwart. Het is leuk om opvallende items zoals een stoel of raamdecoratie een kleur te geven die goed bij ‘Spiced Honey’ past. Ga voor mooie witte shutters of jaloezieen. Een raamdecoratietrend op het moment zijn toch echt wel de houten jaloezieen op maat, een stijlvolle raamdecoratie die je interieur een boost geeft.

Oh my GOLD

Glimmende randjes, a touch of gold, wie houdt er niet van? Het begon met koper in je interieur, maar koper heeft inmiddels plaats gemaakt voor goud. Wanneer je net een beetje extra glamour aan je interieur wil toevoegen is goud of messing alles wat je nodig hebt. Let wel: te veel van iets is nooit goed. Wanneer je te veel goud in je interieur gebruikt kan het kitscherig gaan ogen en dat wil je absoluut niet. Ga voor een gouden kandelaar, een gouden lamp of gouden kraan in de keuken. 

Ronde vormen

Vergeet interieurs met alleen maar strakke lijnen. Een grote trend momenteel is het verwerken van ronde vormen in je interieur. Dit kan op heel veel verschillende manieren! Schaf een leuke ronde poef aan, een ronde spiegel, een ronde eetkamertafel of juist een rond vloerkleed. De ronde vormen laten je interieur echt leven.

De stof velvet

Velvet, ook wel bekend als fluweel of velours. Ga voor een eyecatcher in je interieur en kies een mooie velvet bank. De stof velvet is erg veelzijdig en komt in verschillende kleuren mooi uit. Denk aan donkerblauw, roze of groen. Wat ook erg gaaf is om te doen is je raamdecoratie uitkiezen in de stof velvet. Mooie overgordijnen met een waveplooi in velvet stof maken jouw interieur helemaal compleet. 

Welke trend ga jij als eerste in je interieur verwerken?

[ad_2]

- Advertentie -