‘Zware windstoten houden waarschijnlijk de gehele maandag aan’

[ad_1]

PUTTEN (ANP) Mensen die maandag de weg op moeten of met de trein of het vliegtuig ergens naar toe willen krijgen mogelijk nog te maken met vertragingen door de harde wind of gevolgen van de storm Ciara. Zo zei de NS zondagavond te verwachten dat het treinverkeer maandag nog last kan hebben van de gevolgen van de storm. Mogelijk is niet alle schade op de treintrajecten voor maandagochtend hersteld. De ANWB verwacht eveneens drukte op de weg en spreekt van een zware ochtendspits. Ook mensen die met het vliegtuig, moeten rekening houden met mogelijke vertragingen en annuleringen.

Zuidwesterstorm Ciara raasde zondag over ons land, maar zondagavond en in de nacht naar maandag verdwenen de zeer zware windstoten van 100-120 km/uur van het noordwesten het land uit. Maar, zo meldde het KNMI toen ‘zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur houden waarschijnlijk de gehele maandag aan. Maandagmiddag neemt de wind in het oosten (tijdelijk) af.’┬áZondag veroorzaakte Ciara, de eerste storm over Nederland met een naam, veel overlast.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

OVERLAST Onder meer de bewoners van een veertigtal flatwoningen in Rotterdam konden deze nacht niet thuis doorbrengen. Ze moesten hun huis uit omdat door de storm een stuk van het dak van de portiekflat was losgewaaid. De landelijke meldkamers en verzekeraars hadden hun handen vol en kregen veel meldingen over schade door weggewaaide dakpannen en omgewaaide bomen. Puien van winkels in Winschoten en Hoogezand waaiden kapot. Dierenparken besloten eerder dicht te gaan of de toegangshekken zondag helemaal niet te openen. Mensen die er zelf niet op uit wilden voor een maaltijd vingen bij meerdere bezorgservices ook bot: zowel Thuisbezorgd als Deliveroo en Domino’s hielden uit veiligheidsoverwegingen bezorgers binnen.

[ad_2]

- Advertentie -