Waarom zijn ergonomische kantoormeubelen van belang?

[ad_1]

Om goed te kunnen functioneren moet je ook goed in je vel zitten. Dat betekent gezond eten, voldoende slapen en voldoende bewegen. Als je veel achter een bureau zit voor bijvoorbeeld je werk, dan kan het zijn dat je daar niet voldoende van krijgt. Voldoende beweging is belangrijk om een goede gezondheid te houden. Om ervoor te zorgen dat jouw houding tijdens het werk dan ook goed is, kun je gebruik maken van ergonomische kantoormeubelen. OfficeCity is bijvoorbeeld een webshop waar je keuze hebt uit vele ergonomische kantoormeubelen. Door gebruik te maken van dergelijk meubilair, kun je verschillende soorten lichamelijke klachten voorkomen. Op die manier houd je de werknemers gezond komen ze niet thuis te zitten waardoor het bedrijf in de problemen kan komen.

Ergonomisch werken

Als de werkplek zo wordt ingericht dat deze goed gebruikt kan worden en de werknemer geen last kan krijgen van lichamelijke klachten door of tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, dan spreken we van ergonomisch werken. Op het gebied van arbeid verrichten wordt er wel gesproken van statisch werk en dynamisch werk. Bij statisch werk wordt er vaak gewerkt in een bepaalde houding waarbij de spieren voor langere tijd in dezelfde positie blijven. Hierdoor kunnen de spieren overbelast raken en kunnen klachten ontstaan. Bij dynamisch werk wordt er juist meer bewogen, alleen kunnen spieren en gewrichten overbelast raken of verslijten door het vele lichamelijke werk.

- Advertentie -

Waarom ergonomisch werken?

Ergonomisch werken is van belang om de werknemer gezond te houden. Door voldoende te bewegen tijdens de werkzaamheden en tussen het werk door zorg je ervoor dat de spieren in beweging blijven. Hierdoor wordt de bloedsomloop van het lichaam gestimuleerd wat weer goed is voor de gezondheid. Ergonomisch werken is dus van belang om gezond te blijven. Voor werkgevers is dat van belang zodat werknemers niet uitvallen door ziekte. Het is beter om te voorkomen dat iemand ziek wordt, dan dat iemand naar huis gestuurd wordt en moet herstellen. Dat is vervelend voor beide partijen.

Tips voor een gezonde werkhouding

Voor mensen met een kantoorbaan is ergonomisch kantoormeubilair van belang om de juiste houding te kunnen aannemen. Daarvoor moeten de bureaustoel, het beeldscherm en het bureau op de juiste hoogte worden ingesteld. De juiste houding tijdens het werk bepaald of je wel of geen last krijgt van klachten. Zit daarom goed rechtop, zorg ervoor dat de bovenkant van de monitor op ooghoogte zit en stel de stoel zo af dat je met je armen op de armsteunen rusten in een hoek van 90 graden.

[ad_2]