VS voert nieuwe importheffingen in

[ad_1]

De VS voert onder andere importheffingen van 25 procent op kaas, varkensvlees en boter uit Nederland. Woensdag publiceerde de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer een lijst waar deze goederen op stonden.

De heffingen gaan in op 18 oktober. Ook mosselen en peren uit Nederland staan op de lijst waar 25 procent importheffingen op komen. Edammer en Goudse kaas uit Nederland blijven gespaard van deze importheffingen. Volgens experts is dat een meevaller omdat het overgrote deel van de kaasexport bestaat uit Goudse kaas.

- Advertentie -

Ook komt er in oktober een importheffing van 10 procent op vliegtuigen en tarieven van 25 procent voor landbouwproducten en andere goederen uit de EU.

De Verenigde Staten kregen woensdag akkoord van de Wereldhandelsorganisatie om strafheffingen op te leggen. Het gaat om de grootste strafheffing die ooit is goedgekeurd door de WTO. Het totale bedrag wordt geschat op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen.

Volgens de handelsgezant Lighthizer zullen de nieuwe heffingen vooral Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk raken. Onder meer Franse wijn, Spaanse olijfolie en Schotse whisky staan op de lijst waar de importheffingen voor gelden.

[ad_2]