Verleden, heden en toekomst bij feest vanwege 40 jaar Velto

[ad_1]

40 jaar Velto. De naam is inmiddels niet meer weg te denken in het Nederlandse kantoormeubellandschap. Niet alleen als exclusief importeur van Interstuhl, maar ook als pionier op het gebied van duurzame oplossingen in de kantoorinrichting. Vorige week vierde de onderneming haar jubileum samen met vele genodigden in Amsterdam.

Voor aanvang van de festiviteiten mochten de daredevils nog even schommelend over de rand van de toren kijken

Verleden

Het was perfect geregeld. Een parkeerterrein kort bij de afrit van de snelweg, waarna de auto kostenloos geparkeerd kon worden en de feestgangers per shuttlebus naar de A’DAM toren werden vervoerd. Op de 16e verdieping met een prachtig uitzicht over Amsterdam vierde Velto haar 40-jarig bestaan. De onderneming werd opgericht door Coen van der Velde en in 2008 nam zoon Wilbur het familiebedrijf over. Wilbur: ‘We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de dealer onze producten zo goed mogelijk kan verkopen. Zij moeten eigenlijk alleen met de verkoop bezig zijn en de rest aan ons overlaten. Daarom is er bijvoorbeeld de Zitkamer, zodat een dealer weinig werk heeft aan zijn showroom of die zelfs helemaal kan schrappen. Door onze korte levertijden hebben zij in principe geen magazijn meer nodig’.

- Advertentie -

Wilbur opereert daarnaast vanuit moderne visies die zijn vader toentertijd al belangrijk vond. Coen werkte graag samen met Interstuhl omdat het een organisatie is die veel aandacht heeft voor het milieu. Al lang voor het mode was produceerde Interstuhl milieuvriendelijke producten op een milieuvriendelijke manier. Wilbur zoekt altijd, naast hun nog steeds succesvolle samenwerking met Interstuhl, naar de beste oplossingen die passen binnen een circulaire economie en dus het minst schadelijkst zijn voor het milieu.

Interstuhl Pure

Heden

Het is tekenend voor het familiebedrijf dat een groot deel van de familie aanwezig is bij een mijlpaal zoals deze. In de A’dam toren verzamelden zich meer dan 200 vrienden, familie, dealers en andere relaties van Velto. Vanuit Interstuhl waren de eigenaren Helmut en Joachim Link afgereisd naar Amsterdam om te genieten van het feest, het uitzicht, maar zeker ook van het geweldige optreden van Victor Mids, illusionist van beroep, die zich in grote belangstelling mocht verheugen. De dag die al was begonnen bij Velto met de introductie van onder andere de Pure bureaustoel en toelichting op het Flextech mechaniek eindigde op die manier letterlijk en figuurlijk magisch.

Toekomst

“40 jaar Velto” was ook het decor voor de introductie van het circulaire meubilair van Cantor. Cantor is het bedrijf dat Diederik Jonkers samen met Velto heeft opgericht, en is een collectie van kantoormeubelen die door diverse producenten is ontwikkeld vanuit de gedachte dat grondstoffen en materialen optimaal worden benut. Diederik, die van huis uit productdesigner is: “We leven al jaren in een lineair systeem. We schaffen continu nieuwe producten aan met verpakkingen. Producten die zó zijn ontwikkeld dat het voor korte tijd functioneert, zodat we weer nieuwe producten aanschaffen“. Hij vervolgt “Iedereen moet het als zijn verplichting gaan zien om over te stappen naar een circulaire economie. Wij denken dat we niet zozeer het consumeergedrag 360 graden moeten veranderen maar, in ons geval, een esthetisch verantwoorde collectie van circulair meubilair moesten samenstellen die aantrekkelijk is voor de zakelijke markt.”

Meer dan 10 partners bij Cantor

Cantor bestaat inmiddels uit meer dan 10 partners die allen hetzelfde doel voor ogen hebben. Vanuit de vestiging van Cantor in het pand van Velto in Zoeterwoude werkt het bedrijf samen met o.a. Cartoni Design, More Circular, Wandschappen, Cooloo, Valence Design, Studio Wae, Rescued, Tolhuijs Design, een van mijn persoonlijke favorieten Lonc, Forbo Flooring en Fairf.

Cantor is niet de eerste circulaire stap die Velto zet, en zal zeker niet de laatste zijn. Na 40 jaar is de onderneming al lang niet meer een handelmaatschappij die stoelen verkoopt, maar een maatschappelijk betrokken, warme organisatie die het op deze manier makkelijk nog veertig jaar volhoudt. En ze kunnen ook nog eens prima feestjes organiseren trouwens. Op naar de 50 jaar wat mij betreft.

[ad_2]

- Advertentie -