Vepa opent showroom in Frankfurt

[ad_1]

Vepa uit Hoogeveen gaat haar activiteiten in Duitsland uitbreiden. De Nederlandse kantoormeubelfabrikant en -inrichter richt zich daarbij op de introductie van een duurzaam en innovatief assortiment kantoormeubelen.

Vepa-directeur Janwillem de Kam licht toe: “We waren al actief in Duitsland, maar willen onze aanwezigheid op deze perspectiefrijke markt uitbreiden. Daarom openen wij deze week onze ‘living showroom’ op de twintigste verdieping van de Westhafen Tower in Frankfurt, het financiële hart van Duitsland. Op deze manier komen we naar onze relaties toe, op een plek met één van de mooiste uitzichten van Frankfurt.”

- Advertentie -

Paul Zuidema, Director International vult aan : “Dit startschot in Duitsland maakt deel uit van onze groeiende internationale ambities. Wij bieden een aantrekkelijk geprijsd, solide en duurzaam assortiment kantoormeubelen, gericht op de Duitse markt.

Startschot in Frankfurt

Gedurende de openingsweek wordt in Frankfurt het startschot gegeven voor de uitbreiding in Duitsland. Thema is internationaal zakendoen. Een leidende Nederlandse ondernemer, Hans ten Cate, spreekt over ondernemen en kunst (Toyisme). Later spreekt Lei Ummels, de voormalige CEO van de Europese technologieonderneming Spie (38.000 medewerkers) over groei. Aansluitend, op vrijdag 19 januari, spreekt Till Schneider, de Duitse architect die onder andere de Westhafen Tower heeft ontworpen, het gebouw waar de openingsevents worden gehouden. Zijn inleiding gaat over de wijze waarop de rivier de Main weer werd betrokken bij de binnenstad en de rol die de Westhafenplatz daarbij speelde; een voorbeeld van succesvolle stadsvernieuwing.

Net even anders…

Werken verandert. Kantoorwerk is flexibeler, omdat mensen altijd bereikbaar moeten zijn. Werken vindt op kantoor plaats, maar ook onderweg of thuis. Deze veranderingen stellen eisen aan de wijze waarop ruimten worden ingericht; juist door de veranderende werkcultuur is inrichten meer dan ooit maatwerk.

Felt – gemaakt uit 60 gerecyclede PET-flessen. Een product van Vepa en Green Furniture Circle

Vepa positioneert zich in Duitsland als duurzaam, innovatief en ‘net even anders’: meubilair en inrichtingsconcepten ‘met een twist’. Een typerend voorbeeld hiervan is de Felt-stoel, waarvan de kuip is gemaakt van zestig gerecyclede PET-flessen. Een ander voorbeeld is het MOI loungemeubilair, dat dankzij slimme modules op talloze manieren kan worden opgebouwd. Bijzonder is eveneens de akoestische vulling van de MOI wanden, gemaakt van snijafval uit eigen stoffeerderij.

[ad_2]

- Advertentie -