[ad_1]
De tijdelijke school is gebouwd om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar onderwijs voor kinderen van expats, omdat zich als gevolg van de Brexit steeds meer Britse bedrijven zich in Amsterdam vestigen. In afwachting van een permanent gebouw krijgen vijfhonderd leerlingen les in het modulaire en demontabele pand nabij station Bijlmer Arena.
Hoewel het gebouw er dus maar een paar jaar staat, heeft BurtonHamfelt Urban Architecture ervoor gekozen om het een permanente uitstraling te geven. Met het oog hierop heeft de school een losse cassettegevel gekregen, die qua kleurstelling aansluit op de groene omgeving. Ook in het interieur is gestreefd naar kwaliteiten die passen binnen hedendaagse permanente onderwijsgebouwen.
Er is een open leeromgeving gecreƫerd, waarin de scholieren zich vrij kunnen bewegen en ruimtes gradueel in elkaar overlopen. De ruimtelijke sequentie verloopt van buiten via de publieke ruimtes (zoals het auditorium) in de school uiteindelijk naar de besloten leerplekken. Zo biedt het gebouw duidelijk afgebakende zones voor ontmoeting en interactie en voor stilte en concentratie.
Zowel het primair als voortgezet onderwijs heeft zijn eigen atrium, met tribunes en trappartijen. In de basisschool is naast het atrium een speelruimte gecreƫerd, die dankzij transparante scheidingswanden kan worden afgesloten van of juist verbonden met de centrale ruimte.
Het gebouw is gerealiseerd door De Meeuw.
[ad_2]