Politiek stelt vragen rond Puttense keetbeleid

[ad_1]

PUTTEN Is het zinvol de beperkte menskracht binnen de gemeente Putten in te zetten voor het handhavend optreden tegen ketens. En waarom heeft het college van burgemeester en wethouders dit besluit genomen zonder eerst de raadscommissie te raadplegen? 

Wijnand Kooijmans

- Advertentie -

Op bovenstaande vragen hoopt Wilma van Voorst (Wij Putten) antwoord te krijgen tijdens de raadsvergadering van 13 februari. De aankondiging handhavend op te gaan treden heeft haar fractie verrast. Door de gemeenteraad is tien jaar geleden besloten ketens voor een periode van tien jaar te gedogen. Daarbij werd ook de afspraak gemaakt dit beleid om de twee jaar te evalueren maar daarvan is in de praktijk niets terecht gekomen.

Van Voorst heeft de indruk dat veel ketens inmiddels zijn verdwenen en dat excessen zich nauwelijks voordoen. Ze wil nu weten hoeveel ketens er in 2010 bij het college bekend waren en hoeveel ketens er op dit moment bekend zijn. Legaal of illegaal. Daarnaast vraagt ze antwoord op de vraag of er meldingen van overlast of excessief drankgebruik bekend zijn bij het college in de afgelopen vijf jaar.

Het raadslid van Wij Putten is ook benieuwd hoe het college denk de handhaving vorm te gaan gegeven gezien de beperkt beschikbare capaciteit. Maar ook waarom de raadscommissie niet is geraadpleegd. Zij is er voorstander van dat over het genomen besluit een discussie wordt gevoerd in de gemeenteraad.

[ad_2]

- Advertentie -