Omroep Flevoland – Nieuws – Burgemeester wacht politieonderzoek naar handgranaat af

[ad_1]

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk is vooralsnog niet van plan het pand aan het Westgat te sluiten waar maandagochtend een handgranaat is aangetroffen. Volgens een woordvoerder is daar tot op heden geen aanleiding voor en wordt het politieonderzoek afgewacht.

De burgemeester laat via een woordvoerder weten: “De politie en de EOD hebben voor zover mij bekend adequaat gereageerd. Momenteel is de zaak in onderzoek, waarvan ik de resultaten afwacht.”

- Advertentie -

De politie vond na een melding rond 02:00 uur in de nacht het explosief, waarna de Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd ingeschakeld. De omgeving werd afgezet en de granaat werd onschadelijk gemaakt. Rond 06:30 uur werd de afzetting rond het gebouw opgeheven.

De politie wil geen opheldering geven over bij welk bedrijf de handgranaat is gevonden. De eigenaar van Petsfish dacht aanvankelijk dat het om zijn bedrijf ging, maar zei later van de politie te hebben vernomen dat het om het naastgelegen pand ging. Dat bedrijf, Alami Vis, wil geen commentaar geven. Ook de gemeente gaat niet verder op de zaak in.

[ad_2]

- Advertentie -