Nettoloon Nederlanders stijgt met 50 euro per maand

[ad_1]

Nederlanders met een modaal inkomen gaan in 2020 48,70 euro meer verdienen per maand. Dit is een stijging van 2,2 procent, wat is gebleken uit de berekeningen van HR-dienstverlener Visma | Raet.

Gisteren, tijden Prinsjesdag, zijn de plannen van het kabinet voor 2020 gepresenteerd. De koning heeft in de troonrede laten weten dat we naar twee belastingschijven gaan. ‘’Dat is mooi’’, zegt Joke van der Velpen, productmanager wet- en regelgeving van Visma | Raet. ‘’Maar uiteindelijk wil iedereen weten wat er in 2020 netto op zijn rekening wordt bijgeschreven.’’ Dat bedrag blijkt dus 48,70 euro hoger te zijn, omgerekend 2,2 procent.

- Advertentie -

Koopkracht

De stijging heeft vooral betrekking op mensen met een modaal inkomen van rond de 3000 euro per maand, maar dit zegt niet alles over de koopkracht die daarmee gepaard zal gaan. Hoeveel Nederlanders in 2020 precies extra te besteden hebben heeft namelijk ook te maken met de kosten van het levensonderhoud.

Als bijvoorbeeld de benzine duurder wordt, of een andere noodzakelijke uitgave, is het hogere loon ook zo weer uitgegeven. Daarnaast is ook de pensioenpremie voor volgend jaar nog onbekend. Het gaat hier dus vooral om een voorlopige berekening.

[ad_2]