Na PayPal stappen nu ook Mastercard, eBay en Stripe uit libra

[ad_1]

De cryptomunt die Facebook uit wil brengen krijgt steeds minder investeerders. Zo stapte PayPal vorige week al uit de Libra Association. Deze week hebben Mastercard, eBay en Stripe bekend gemaakt zich terug te trekken. Naar verluid zou ook Visa uit de boot zijn gestapt.

Dit is een flinke tegenvaller voor Libra, want bedrijven zoals Visa en Mastercard spelen een belangrijke rol in het betalingsverkeer in Amerika en Europa. Door het vertrek van Visa, Mastercard, Stripe and Mercado Pago doet er nu geen enkele Amerikaanse betaalverwerker mee aan de nieuwe cryptomunt van Facebook. Daarnaast geeft het Libra geen goede reputatie als alle grote bedrijven zich terug trekken.

- Advertentie -

Uber, Lyft en Anchorage blijven Facebook wel steunen. De betrokken bedrijven hebben dit echter nog niet formeel bevestigd op hun officiële kanalen.

Libra

Libra is een cryptomunt gemaakt door Facebook. Facebook belooft dat met Libra de hele wereld vanaf 2020 ‘bijna gratis’ producten kan kopen, geld versturen en sparen. Daarnaast komt Facebook met een digitale portemonnee: Calibra. De werktitel van Libra was ‘GlobalCoin’ en dat is het idee: een munt die wereldwijd te gebruiken is. De munt zou halverwege 2020 klaar moeten zijn.

Ondanks de vele positieve reacties op de plannen zijn er ook twijfels. Zo is het nu al lastig om Facebook tot verantwoording te roepen. En dat terwijl het nu alleen nog gaat om social data, zo meteen komt financiële data heir ook bij.

[ad_2]