Ikea wil online ook meubels concurrenten verkopen

[ad_1]

Dat verklaart Ikea-topman Torbjörn Lööf tegenover de Financial Times. Het bedrijf heeft nog niet gesproken met concurrenten over het aanbieden van hun producten via een Ikea-marktplaats. Maar als er een gemeenschappelijk online platform komt voor meubelverkopers, dan wil Ikea daar sowieso bij betrokken zijn, verklaart Lööf.

De Ikea-ceo noemt Zalanda als voorbeeld: de Duitse webshop verkoopt kleding van verschillende merken. Lööf verwacht dat er in de “komende vijf of tien jaar” een vergelijkbaar platform voor meubels zal komen – al dan niet ontwikkeld door Ikea.

- Advertentie -

Vooralsnog zijn de Ikea-meubels alleen op de website van de meubelgigant zelf te koop. Ikea maakte eerder weliswaar bekend dat het zijn meubels via de websites van derden wilde aanbieden, maar zover is het nog altijd niet. Volgens Lööf zal het echter niet lang meer duren voordat Ikea met een test begint. Die test zal vermoedelijk echter niet plaatsvinden in samenwerking met Amazon, zegt de Ikea-ceo.

Meubels leasen

Begin deze maand kondigde Ikea aan dat het in Zwitserland een proef begint waarbij het mogelijk wordt om meubels te leasen. Als de huurperiode is afgelopen kunnen klanten de meubels weer terugbrengen en iets nieuws huren.

Ikea begint met lease-constructies voor kantoormeubelen, maar wil later ook andere producten gaan verhuren. “Wij kunnen de meubels opknappen en dan weer verkopen, waardoor producten een lange levenscyclus hebben”, aldus Lööf.

[ad_2]

- Advertentie -