Ereplek voor winnende ArchiTent op Lowlands

[ad_1]

De winnende ArchiTent van Jasper Manders had een ereplaats op het Lowlands-festival, afgelopen weekeinde. In een configuratie van vier exemplaren stond de tent naast de ingang van het festivalterrein in Biddinghuizen, waar de tienduizenden bezoekers langs kwamen.

Met zijn ontwerp Inside out There won Jasper Manders de ArchiTenten Challenge, waarin gevraagd werd naar “een gave, duurzame en innovatieve festivalcampingtent”. Manders, bouwkundig ingenieur bij cepezed, bedacht een bijzonder snel opblaasbare tweepersoonstent, die nauwelijks scheerlijnen en haringen behoeft.

In de kring
De tent kan aan twee zijden open, zodat de luchtcirculatie voor verkoeling zorgt. Je kunt in de tent liggen, zitten en staan. Bovendien kunnen tenten aan elkaar worden geritst, zodat er een gedeelde binnenruimte ontstaat.

- Advertentie -

Dat was precies wat bij het afgelopen festival was gedaan: vier Inside out There-tenten waren met rits geschakeld in een cirkelopstelling, waardoor een binnenpleintje ontstond. De tenten waren via een social media-oproep verloot aan een achtkoppige vriendengroep, die vier nachten in de tenten konden slapen.

Afvalberg
“Mijn droom is dat in de zeer nabije toekomst op de Lowlands-camping een dorpje van dit soort aan elkaar geritste ArchiTenten ontstaat”, zegt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg. De wegwerptentjes die bezoekers elk jaar massaal achterlaten op het festivalterrein en daarmee zorgen voor een berg niet-herbruikbaar afval zijn de organisatie een doorn in het oog.

Met de ArchiTenten Challenge wilden Lowlands en de BNA met name architectuurstudenten en jonge architecten uitdagen om een duurzaam en verrassend alternatief te bedenken. De winnende tent van Manders is gerealiseerd door Karsten Tenten.

Vervolg
Vanwege het succes van de wedstrijd – met meerdere interessante inzendingen, liet Karsten Tenten eerder weten – hebben Lowlands, BNA, Grrr en Karsten Tenten het voornemen uitgesproken om in 2020 een vervolg te geven aan de ArchiTenten Challenge. 

[ad_2]

- Advertentie -