Draag met circulaire kantoormeubelen bij aan de circulaire economie

[ad_1]

De circulaire economie, ofwel kringloopeconomie,  is een systeem dat de maximale waarde uit grondstoffen haalt door het gebruik van ruwe grondstoffen uit te sluiten en het hergebruik van grondstoffen te maximaliseren. De overheid heeft het doel gesteld om Nederland in 2050 volledig circulair te laten zijn. Bent u ondernemer? Dan kunt u een goede bijdrage leveren aan de kringloopeconomie door te kiezen voor circulair kantoormeubelen. Van deze meubelen kunnen grondstoffen en materialen eenvoudig worden gescheiden om ze daarna opnieuw te gebruiken. Wereldwijd spelen vooraanstaande merken in op deze blijvende trend. 

Duurzame doelstelling

Overweegt u ook om uw kantoor circulair in te richten? Dan zijn de diverse artikelen van het merk Haworth het overwegen waard. Haworth kantoormeubelen verplicht zichzelf om zijn producten op een voor mensen, dieren en milieu verantwoorde manier te produceren. Dit doet Haworth zonder in te boeten op comfort en esthetisch design. Het van origine Amerikaanse merk staat voor een uitgebreid productaanbod van flexibele en motiverende werkplekken. Het omvat onder meer systemen voor zit-, lounge-en wachtruimten, ergonomische bureaustoelen en bureausystemen. Haworth werkt met een zevental duurzame doelstellingen. Een duurzaam werkplek- en productontwerp, groen transport, nul emissie en energiebeheer zijn de meest voorname speerpunten. Ook neemt het merk zijn verantwoordelijkheid als het aankomt op sociale betrokkenheid, groen bouwen en duurzaam beheer. Het duurzame uitgangspunt klinkt binnen de filosofie van Haworth dus door in alle toonaarden. 

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Nul emissie

De Belgische fabrikant Robberechts heeft al sinds 1880 een naam hoog te houden in tijdloos en elegant kantoormeubilair. Ook deze producent houdt op alle fronten rekening met de toekomst en het milieu. Om schadelijke effecten zo veel mogelijk te beperken, streeft Robberechts ernaar om de werkwijze steeds verder te verbeteren. Dit ziet u als consument terug in onder andere het gelakte staal dat in de diverse meubels wordt verwerkt. Het spuitproces hiervan is een droog proces waarbij gebruik wordt gemaakt van poeder. De overspray van het poeder wordt opgezogen en terug in circulatie gebracht. Daarom is er geen emissie. Door dit uiterst moderne procedé wordt het verbruik van kleurstof per gelakte vierkante meter stukken lager in vergelijking met laksoorten met vloeibare stoffen. De gebruikte onderdelen van kunststof worden gemaakt van thermoplast. Dit materiaal smelt wanneer het wordt verhit en kan daarom gemakkelijk worden gerecycled. 

Circulaire inrichting 

Wilt u met de inrichting op uw kantoor ook bijdragen aan de Circulaire Economie? Bij De Projectinrichter vindt u tal van vooraanstaande en ergonomische merken waaronder Herman Miller. De Projectinrichter die over het hele land actief is, biedt u een compleet pakket aan diensten dat circulair inrichten gemakkelijk en praktisch maakt. Naast het duurzame assortiment voorziet De Projectinrichter in levensduur verlengend onderhoud en specialistische reiniging voor uw kantoormeubelen. 

 

[ad_2]

- Advertentie -