Dopper toont de plastic soep in het Tropenmuseum

[ad_1]

Plastic Soep in het museum

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van de plastic soep, de enorme berg plastic, die in onze oceanen drijft. Maar heb je die troep ook wel eens met eigen ogen aanschouwd? Dopper heeft een deel van de plastic soep naar het Tropenmuseum gehaald in de hoop mensen nog meer bewust te maken van het grote plastic-probleem dat we hebben.

Oceanic Plasticarium is een installatie die bestaat uit een aquarium met 2700 liter plastic soep. Rechtstreeks door Greenpeace uit de Grote Oceaan gevist, daar waar het probleem het grootst is. Wat je ziet, is ook echt hoe grote delen van de oceaan er momenteel uitzien. Het ‘kunstwerk’ draagt de naam SECTION 135°W 35°N wat een verwijzing is naar de plek waar de soep uit de zee is geschept. Inmiddels drijft er al 150 miljard kilo plastic in het zeewater en dat getal groeit nog steeds.

- Advertentie -

Kom in actie

Met deze actie hopen Dopper en het Tropenmuseum mensen aan te zetten tot nadenken en vooral tot actie. Je kunt zelf namelijk heel goed bijdragen aan minder plastic afval. Neem bijvoorbeeld je eigen tas mee als je boodschappen gaat doen. Of gebruik een Dopper voor je drinkwater. De gemiddelde Dopper-eigenaar bespaart op jaarbasis maar liefst 40(!) wegwerpflesjes. Dat heeft inmiddels tot een besparing van 40.763.203 kilo wegwerpplastic geleid, dat anders in het milieu terechtgekomen zou zijn. Bovendien heeft Nederland prima kwaliteit kraanwater.

Oceanic Plasticarium is nog tot en met 15 april te zien in het Tropenmuseum. Daarna verhuist het naar Londen.

Plastic Soep in het museum

Volg Mixed Grill op social media

[ad_2]

- Advertentie -