Audi laat nieuwe auto’s rode stoplichten ontwijken

[ad_1]

nooit meer wachten

Rijden in de grote stad staat helaas vaak gelijk aan het wachten voor een rood stoplicht. Audi probeert met het nieuwe Traffic Light Information deze rode lichten te vermijden.

Dankzij data worden auto’s steeds slimmer. De TLI van Audi is daarvan een goed voorbeeld. Vrijwel alle nieuwe modellen van het Duitse automerk in de Verenigde Staten zijn nu uitgerust met dit systeem. Hierdoor is het mogelijk dat de auto communiceert met de verkeerscentrale van de stad waar de auto op dat moment is.

- Advertentie -

Doorrijden

Door het slim verwerken van deze data weet de auto waar de stoplichten zijn en wanneer ze op rood en groen gaan. Een voorbeeld hiervan in de praktijk is dat de auto bij het naderen van een rood stoplicht langzamer gaat rijden. Eenmaal aangekomen bij het stoplicht is deze dan weer groen en kun je gewoon doorrijden.

Verkeersregels

Dit zorgt niet voor een snellere reistijd, maar wel voor een positiever gevoel. Bovendien heb je minder wachtende auto’s bij het stoplicht, wat voordelen heeft voor de omwonenden. Het kan ook dat het systeem het advies geeft om net iets sneller te rijden om zo een groen licht te halen, maar natuurlijk valt dat advies altijd binnen de geldende snelheidsregels.

Inmiddels zijn de volgende steden (of bepaalde wijken ervan) aangesloten. Hopelijk rolt Audi het systeem ook snel uit naar Europa. Meer lezen over hoe TLI werkt kun je bij Popular Science.

Dallas (Flower Mound & Frisco)
Denver (Lakewood)
Gainesville
Houston (Sugar Land)
Kansas City (Olathe)
Las Vegas
Los Angeles (Arcadia)
New York (White Plains)
Orlando (Seminole County)
Phoenix (Phoenix, Mesa)
Portland (Portland, ODOT)
San Francisco (Palo Alto & Walnut Creek)
Washington D.C (D.C, Northern Virginia)

nooit meer wachten

Volg Mixed Grill op social media

[ad_2]

- Advertentie -