50 jaar Holonite – architectenweb.nl

[ad_1]

De producent en distributeur van gevel- en afbouwelementen Holonite bestaat 50 jaar. Voor de onderneming een mooie gelegenheid om de historie op een rij te zetten – en om een bedrijfsfilm te laten maken.

Vijftig jaar geleden – om precies te zijn op 12 augustus 1969  – is Holonite aan de Calandweg te Bergen op Zoom als Brabantse onderneming gestart. In 1977 heeft Holonite al haar bedrijfsactiviteiten verhuisd naar de Industrieweg te Halsteren, om zich vervolgens vanaf 1996 gefaseerd te vestigen in het huidige pand op bedrijfsterrein Welgelegen in het Zeeuwse Tholen. Vanaf 2002 zijn alle bedrijfsactiviteiten gevestigd op deze locatie.

Composietsteen
Binnen de bouw en kozijnindustrie heeft de onderneming naar eigen zeggen een leidende positie verworven op het gebied van composietsteen. Holonite beschikt over een uitgebreid productassortiment met onder andere dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers, alle in verschillende kleuren en texturen.

- Advertentie -

“Door onze ervaring en expertise bieden wij de mogelijkheid om voor renovatie- en nieuwbouwprojecten gevel- en afbouwelementen af te stemmen op de maatvoering van het project”, laat Holonite weten. De dorpelsystemen zijn volgens de onderneming waterdicht en onderhoudsarm, en sluiten naadloos aan op houten, kunststof en aluminium kozijnen.

Business-to-business
Haar verkoopfocus legt Holonite op de zakelijke markt, van architect tot aannemer en van woningbouwcoöperatie tot de professionele bouwmaterialenhandelaar. In het verleden heeft het bedrijf wel geprobeerd om de consument rechtstreeks te benaderen met een winkel in Bergen op Zoom. “Het grote succes bleef uit waarna er besloten is Holonite-producten enkel te verkopen via business-to-business-kanalen”, legt het bedrijf uit.

“Voor de particuliere markt is het echter wel mogelijk om via professionele bouwmaterialenhandelaren onze standaardproducten uit voorraad te kopen. Maatwerkproducten kunnen via deze professionele bouwmaterialenhandelaren worden aangevraagd.”

People, Planet, Profit
De bedrijfsstrategie is in de loop der jaren sterk veranderd. De vraag naar een zo duurzaam mogelijk product is de laatste jaren enorm belangrijk geworden, merkt ook Holonite. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt Holonite verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.

“Hoe wij dit doen? Door onze producten op basis van verantwoord gedrag te produceren”, aldus Holonite. “Oftewel: wij maken zeer bewuste keuzes om een juiste balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.”

Holonite-producten zijn Cradle to Cradle gecertificeerd (brons en zilver). In het kader van duurzame productontwikkelingen is er ook een aantal hoogwaardige innovatieve bouwproducten geproduceerd en door Holonite geïntroduceerd op de markt, waaronder de bekende laagreliëfdorpels. Op aanvraag is het ook mogelijk om producten biobased te produceren, stelt Holonite.
https://www.youtube.com/watch?v=ItL-S18IAvw

[ad_2]

- Advertentie -