Opnieuw megaverlies voor Blokker

[ad_1]

Winkelketen Blokker leed afgelopen jaar een verlies van 344 miljoen euro en de omzet is gehalveerd. De slechte resultaten zijn voor een groot deel te wijten aan de afschrijvingen die te maken hebben met de verkoop van het bedrijf begin dit jaar. Dat meldt NRC op basis van de jaarcijfers.

Het is het vijfde jaarverlies op rij en het is een evenaring van het resultaat over 2017 van de overkoepelende holding. Het negatieve resultaat werd toen voor bijna de helft veroorzaakt door eenmalige kosten voor de herstructurering van het concern.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

De nieuwe eigenaar Michiel Witteveen waarschuwde in het novembernummer van RetailTrends al dat de cijfers niet veel beter zouden zijn. “Als je een bedrijf verkoopt met een bruidsschat, dus voor nul euro, moet je voor de accountant alle deelnemingen afschrijven op nul. Dat is een enorm bedrag, want het stond wel voor een hoge waarde in de boeken. Ik lig daar niet wakker van, het verleden is niet belangrijk. 24 april 2019, de dag van de overname, markeert een nieuwe start.”

Witteveen zei eerder dat Blokker in 2021 weer winst maakt. Dat heeft hij later herhaald. Hij voegde eraan toe goede hoop te hebben dat er in 2020 weer quitte wordt gedraaid.[ad_2]

- Advertentie -