HEMA zet stap naar VS en Canada

[ad_1]

HEMA biedt zijn producten vanaf deze zomer aan in de webshop van Walmart. Daarnaast opent de Nederlandse retailer in het najaar in Canada zelfstandige winkels en shop-in-shops bij de grootste filialen van Walmart.

Noord-Amerika is na Europa en Azië het derde continent waar HEMA actief wordt. In de VS start de winkelketen met de verkoop van huishoudelijke artikelen via Walmart.com. Daarna wordt het aanbod stapsgewijs uitgebreid. In Canada start HEMA in de provincie Ontario met standalone winkels via een lokale partner en shop-in-shops bij Walmart.

- Advertentie -

De uitbreiding naar Amerika is volgens ceo Tjeerd Jegen een historische stap, omdat oprichters Leo Meyer en Arthur Isaac daar honderd jaar geleden kennismaakten met eenheidsprijzenwinkels. Daarnaast zegt hij ‘bijzonder trots’ te zijn op de samenwerking met Walmart, ‘de ideale partner’ om te starten op de Noord-Amerikaanse markt. “Deze samenwerking past daarnaast perfect in onze internationale expansiestrategie.”

Jegen liet in april al weten dat HEMA naar een derde continent zou gaan. Daarnaast kondigt de retailer naar verwachting deals aan met grote retailers uit Frankrijk en Duitsland.

 

[ad_2]

- Advertentie -