Geen plek voor Action en Big Bazar op Sontplein Groningen

De gemeente Groningen weert vijf winkels aan het Sontplein in de stad Groningen, waaronder Action en Big Bazar. De winkels zouden te weinig vierkante meters hebben of vallen voor het plein in de verkeerde branche (huishoudelijke artikelen). Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Stichting Winkel Exploitatie Sontplein (SWES) staat hiervoor sinds februari vorig jaar al voor de rechter. In de gemeentelijke plannen voor het Sontplein heeft altijd gestaan dat de winkels aanvullend moesten zijn op het aanbod van de binnenstad, om te voorkomen dat het plein een concurrent zou worden van de binnenstad. Onder meer IKEA, Jysk, Pets Place en Boerenbond hebben er nu een winkel geopend.

Volgens SWES is voor de winkels van Action en Big Bazar door hun omvang geen plek in de binnenstad. Daarnaast bieden de winkels werkgelegenheid voor 120 mensen. “Omdat het noodzaak is de economie draaiende te houden en zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden, vragen we u met spoed het beleid te heroverwegen”, stellen de betrokken winkeliers in een brandbrief aan de gemeente.

- Advertentie -

Fractievoorzitter Jimmy Dijk (SP) is geen voorstander van winkelcentra aan de rand van de stad. “Ze zijn foeilelijk, ongezellig en wel degelijk een concurrent van de binnenstad.” Waar de partijĀ juist een scherper beleid zou willen voor deze centra, heeft Groningen een glijdende schaal laten ontstaan voor het Sontplein, aldus de SP’er.

- Advertentie -