BCC verdubbelt online omzet, kampt met ‘toenemende concurrentiedruk’

[ad_1]

BCC heeft zijn online omzet in het laatste kwartaal ruim zien verdubbelen. Dat is mede het gevolg van de samenwerking met Wehkamp, die ‘snel vooruitgang boekt’. Dat laat moederbedrijf Fnac Darty weten bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

Het volledige assortiment van BCC wordt bij Wehkamp verkocht, waarbij de aankopen van elektronica en huishoudelijke producten door de winkelketen worden afgehandeld. Daarbij profiteert BCC ook van de ‘digitale expertise en logistieke capaciteit voor kleine pakketjes’ van Wehkamp.

- Advertentie -

BCC zag zijn logistieke kosten vorig jaar oplopen en kampt ook met ‘toenemende concurrentiedruk’ in ons land. De elektronicaketen focust op de uitrol van een transformatieplan. Zo is afgelopen kwartaal opnieuw een winkel gesloten, waarmee er afgelopen boekjaar zeven vestigingen verdwenen. 

Hoe groot de omzet en winst of verlies van BCC is, wordt niet vermeld. In de Benelux, waar ook de winkels in België onder vallen, viel het operationeel resultaat van Fnac Darty terug van 12,1 naar 5,2 miljoen euro. Daarbij spreekt het moederbedrijf van ‘solide resultaten’ gedurende het jaar in België.

De omzet in de Benelux steeg met 2,1 procent naar 936 miljoen euro. In het vierde kwartaal kwam de groei uit op 6,8 procent, vooral dankzij sterke prestaties van de Belgische keten Vanden Borre. Fnac Darty zag zijn totale jaaromzet met 0,4 procent oplopen naar 7,5 miljard euro bij een winst van 150 miljoen euro.

[ad_2]

- Advertentie -